Espanyol
Esports Futbol 04/09/2013

Aguirre: "Tenim una plantilla competitiva i que quadra amb el pressupost"

El tècnic mexicà ha repassat les virtuts del seu equip, que espera ser "una de les sorpreses" de la Lliga

Efe
2 min
Javier Aguirre, en roda de premsa

Sant Adrià de BesòsL'entrenador de l'Espanyol, Javier Aguirre, s'ha mostrat satisfet amb la composició final de la plantilla per a aquesta temporada després de les últimes altes del davanter Jhon Córdoba i l'extrem Gabriel Torje.

"Tenim una plantilla competitiva i que quadra amb el pressupost. Estic content amb l'esforç de la direcció esportiva, el president i l'àrea econòmica. Han fet un gran esforç i han treballat amb cautela. Hem reduït el pes les nòmines, se n'han anat fitxes molt altes i hi ha competència interna", ha afirmat.

En aquest sentit, Aguirre ha augurat un bon rendiment de l'Espanyol aquest curs: "Crec que donarem guerra, ens 'barallarem' bé. Esperem ser la sorpresa. Del lloc sis al vint la Lliga està oberta i és allà on estem nosaltres. Si sortim fluixos, qualsevol ens pot guanyar bé. Els cinc de dalt (Madrid, Barça, València, Atlètic i Sevilla) estan un esglaó per damunt, dissenyats per anar a Europa".

Sobre noms propis, el tècnic ha valorat el fitxatge del colombià Jhon Córdoba. "Quan me'n vaig anar de vacances vaig demanar dos futbolistes, Pizzi (migcampista presentat el 30 de juliol) i per al '9' la meva primera opció era Manucho (Valladolid) i Braian Rodríguez (Betis). A partir d'aquí, el club tenia una llista llarga", ha comentat.

Entre els candidats, hi havia Córdoba: "La direcció esportiva tenia 13 informes, el coneixien més que jo. L'havien vist al sud-americà Sub-20, en el Mundial Sub-20 i en directe a Toulon. Les condicions econòmiques són molt favorables i arriba amb fam. És un jugador que et dóna la possibilitat d'obrir camp i fer centrades".

Sobre Torje, extrem cedit, n'ha destacat l'habilitat en l'un contra un. "Coneix la Lliga, no experimentem", ha afirmat. "Primer vam voler Atsu i se'ns va avançar el Chelsea. Amb Bruno Gama igual, em va dir que li donaven cinc vegades més a Ucraïna. Udinese (propietari dels seus drets) ens va fer bon preu", ha asseverat.

D'altra banda, Aguirre ha explicat que va apostar per Germán Parreño en comptes de fitxar un porter suplent. "La direcció esportiva pensava que ens faria falta un porter i jo confio plenament en Germán. Per pesat els vaig convèncer. El club em va donar suport i aquests diners els podíem invertir en una altra cosa", ha apuntat.

stats