El gran fracàs de l'equip en què mai ha cregut Florentino Pérez
En menys d'un mes, el Reial Madrid femení ha quedat eliminat de la Supercopa, la Champions i la Copa de la Reina
BarcelonaDeien que el futbol femení havia d'entrar en una altra dimensió amb l'arribada del Reial Madrid després que Florentino Pérez comprés la plaça del Tacón arran dels èxits i l'auge del Barça femení. Gairebé cinc anys més tard, sembla que l'equip merengue estigui atrapat en una dimensió paral·lela on va de fracàs en fracàs.
El Madrid es quedarà en blanc aquesta temporada, excepte que hi hagi un daltabaix del Barça de dimensions descomunals a la Lliga, en la qual l'avantatja amb nou punts. No és res de nou des de l'aparició de l'equip madrileny el 2019, ja que no han guanyat cap trofeu, però la situació d'aquest curs és bastant més desastrosa que les anteriors. A mitja temporada, les jugadores d'Alberto Toril només tenen opcions en una competició de les quatre en què participaven, i a Europa van fer el ridícul sumant un únic punt de 18 possibles. La bona imatge que poden donar a la Lliga és l'única salvació per a les jugadores de Florentino Pérez.
En menys d'un mes, el Madrid ha estat eliminat en tres competicions. Primer va ser la Supercopa, on les blanques van perdre contra les blaugranes per un 4-0 que va ser curt tenint en compte el que es va presenciar en el terreny de joc. Després va venir la pitjor participació en la Champions que han fet. Van ser últimes de grup després de perdre cinc partits i empatar-ne un. Finalment, la darrera eliminació ha estat la de la Copa de la Reina contra l'Atlètic de Madrid, que les ha deixat sense passar a les semifinals.
Classificar-se per a la Champions, l'únic objectiu
El Madrid no es planteja objectius grans, com els de guanyar algun trofeu nacional. Només pensen en fites assequibles per a un equip que no fa ni cinc anys que es va crear, tot i ser el segon amb més pressupost del futbol femení espanyol i fitxar jugadores d'alt nivell mundial, com Caroline Weir, Sofie Svava o Linda Caicedo, entre d'altres. Així, almenys, ho va donar a entendre Toril la setmana passada un cop eliminades de la Copa de la Reina: “Estem en els objectius que el club ens marca, que és classificar-nos per a la Champions”.
“Aquesta eliminació ens anirà bé perquè tindrem setmanes completes per treballar”, va afegir l'entrenador blanc en un discurs inaudit en un conjunt sota la tutela de Florentino Pérez. Ara, vives només a la Lliga, tindran més sessions d'entrenament sense aturades entre setmana per poder assolir l'únic objectiu plantejat des de la directiva del Reial Madrid. Les tres primeres places de la Lliga F són les que donen accés a la Champions del curs vinent i les blanques són segones, a nou punts d'un invencible Barça i dos per davant del Llevant, que va tercer. El primer equip que es quedaria fora de la competició europea en la situació actual és el Madrid CFF, a sis punts del Reial Madrid havent jugat un partit més.
De més a menys a Europa
Les participacions en la Champions van començar amb bon peu per al Madrid. En el seu debut el curs 2021-2022, les blanques van classificar-se per als quarts de final com a segones de grup, amb 12 punts, i es van veure les cares amb el Barça en una eliminatòria que es va disputar en un Camp Nou que aquell dia va superar per primera vegada el rècord d'assistència mundial en un partit de futbol femení. El resultat, però, no va ser favorable a les de la capital espanyola. Els culers van gaudir d'una golejada (5-2) i van eliminar el Madrid amb una relativa comoditat després de l'1-3 de l'anada. "Acabem d'arribar [a la Champions] i de mica en mica ens anem apropant [al nivell del Barça]", va declarar Toril en acabar l'eliminatòria. Una frase que les integrants del Madrid han anat repetint els anys posteriors malgrat que més aviat s'han tornat a allunyar de les catalanes.
La temporada següent va ser pitjor que l'anterior. Van ser terceres de grup i, per tant, van quedar fora dels quarts de final. Tot i això, la imatge va ser bastant bona, ja que van finalitzar la fase de grups amb vuit punts. Però l'enfonsament total del Madrid a Europa ha arribat aquest curs: últimes de grup i amb només un punt gràcies a un empat com a locals contra el Chelsea en un partit marcat per la polèmica, ja que les blanques van empatar quan faltaven deu minuts amb una falta clarament fora l'àrea que va ser assenyalada com a penal i un gol anul·lat a l'equip anglès per un fora de joc inexistent en l'afegit.
El Madrid va arribar al futbol femení per competir amb el Barça en un esport en el qual les blaugranes dominen totes les competicions, com va quedar demostrat amb el triplet del curs passat. L'aposta que va fer la directiva de Josep Maria Bartomeu el 2015 amb la professionalització del futbol femení va obligar Florentino Pérez a moure fitxa si no es volia quedar enrere respecte als principals clubs europeus. Però el Madrid, aleshores, no tenia ni equip femení. Així que la solució trobada va ser comprar un club acabat d'ascendir a la Primera Divisió, el Tacón, per plantar-li cara a l'equip català. Malgrat les portades d'aquell moment, l'únic equip que continua estant en una altra dimensió és el Barça.