Tour de França
Esports 18/07/2013

Froome mostra debilitat i Purito s'apropa al podi a L'Alpe d'Huez

El francès Christophe Riblon guanya escapat la primera etapa alpina, mentre que Nairo Quintana i 'Purito' Rodríguez demostren ser els escaladors més en forma

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaChristophe Riblon (Ag2r La Mondiale) ha sigut el brillant vencedor de la divuitena etapa del Tour de França, acabada a L'Alpe d'Huez, pel qual s'ha pujat dues vegades. El francès ha superat el nord-americà Tejay Van Garderen, que havia fet gran part de la pujada final en solitari, en els últims dos quilòmetres. Tots dos eren supervivents de la potent escapada del dia.

Un dia més, l'etapa ha sigut trepidant entre els aspirants a la general, en l'intent de posar contra les cordes el líder, Chris Froome (Sky), que malgrat tenir un avantatge molt gran avui ha començat a oferir dubtes. Sense anar més lluny, ja el primer pas per L'Alpe d'Huez l'han coronat destacats Andy Schleck, Pierre Rolland, Mikel Nieve i Wouter Poels.

Tanmateix, entre els aspirants a podi, els moviments no han arribat fins al criticat descens del coll de la Sarenne, on els dos primers de la general, la parella de Saxo-Tinkoff formada per Alberto Contador i el txec Roman Kreuziger, han agafat uns segons de distància. Amb tot, han sigut atrapats a peu del definitiu ascens a L'Alpe d'Huez pel ritme de Movistar i han cedit en els últims quilòmetres.

Ja a la pujada final, Froome ha sorprès amb un atac llunyà a 11 km de meta, que ha acabat pagant. Amb ell només han pogut marxar, novament, el colombià Nairo Quintana i un Joaquim Rodríguez (Katiuixa) que està acabant molt bé el Tour i té el podi a menys de mig minut. Richie Porte també s'ha reintegrat per tensar el grup, però finalment ha hagut d'ajudar un Froome en crisi mentre Quintana i Purito s'escapaven i li treien més d'un minut a meta.

Tour de França, divuitena etapa (Gap – L'Alpe d'Huez, 172,5 km):

1r Christophe Riblon (Ag2r La Mondiale) 4h 51' 32"

2n Tejay Van Garderen (BMC) a 59"

3r Moreno Moser (Cannondale) a 1' 27"

4t Nairo Quintana (Movistar) a 2' 12"

5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2' 15"

Tour de França, classificació general provisional:

1r Chris Froome (Sky) 71h 02' 19"

2n Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a 5' 11"

3r Nairo Quintana (Movistar) a 5' 32"

4t Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) a 5' 44"

5è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 5 58"

stats