BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 28/09/2013

El Fiatc Joventut reforça l'aposta del planter

La Penya arrisca amb un equip atrevit que combina joves i jugadors sense experiència

àlex Gozalbo
2 min
Tariq Kirskay, Albert Miralles, Nik Cochran, John Shurna i Devoe Joseph són les novetats.

BadalonaEl Fiatc Joventut ha posat en marxa un atrevit projecte que combina joves i jugadors sense experiència a la Lliga Endesa. Fidel al seu planter, la crisi econòmica ha accentuat una aposta valenta que intentarà créixer amb esforç i paciència. "Aquesta és la plantilla més arriscada, però també la més il·lusionant, perquè aposta per la gent jove. Ho fem per necessitat, però també per filosofia, idiosincràsia i manera de fer. L'equip té recorregut i està pensat per competir", resumeix Jordi Villacampa.

Reforçat per l'ampliació del contracte de Fiatc com a patrocinador, el president de la Penya vol transformar les mancances en virtuts. "Hem de ser prou llestos per saber aprofitar el planter, que és un recurs que la resta de rivals no tenen. Tot i que ho hem passat malament econòmicament, no hem deixat mai d'invertir en el planter. L'objectiu és contenir la despesa i intentar augmentar els ingressos. Això ens permetria fitxar jugadors més contrastats i reduir el risc", opina l'exjugador.

El Fiatc Joventut té un pressupost de poc més de dos milions d'euros, dels quals 1,2 es destinen a la plantilla del primer equip. "La rebaixa respecte a la temporada passada és d'un milió d'euros. No sé quin ha de ser l'objectiu, ja veurem a quin lloc ens porta la competició ", anuncia el màxim mandatari de l'entitat. "Els objectius no són fàcils de marcar perquè el nostre pressupost és molt ajustat, però tampoc ens hem de conformar amb la posició que marca el nostre pressupost, que és el segon o el tercer més baix de la Lliga. Volem ser el millor equip dels que no poden competir amb els de dalt", afegeix Salva Maldonado.

L'entrenador català aspira a construir un estil de joc ràpid. "Estem intentant descobrir quines virtuts té aquest equip i accentuar-les. Volem jugar un estil de bàsquet dinàmic. Per jugar en estàtic, has de tenir una capacitat física superior. Per arribar a 80 punts haurem de córrer i buscar l'encert en el tir de tres punts. L'objectiu és accentuar la frescor dels nostres jugadors", diu.

Cinc novetats

Nik Cochran, John Shurna, Devoe Joseph, Tariq Kirksay i Albert Miralles -que torna al club en què es va formar- són les noves incorporacions per a aquesta temporada. Segons el tècnic, "la inexperiència sempre té una lectura negativa, però en som conscients i treballarem amb paciència. Els jugadors, tant els joves com els nous, necessitaran temps per aclimatar-se a la Lliga Endesa. De moment, la integració és bona".

"La de base és una posició de risc, perquè apostem per un jugador jove [Guillem Vives] i per un rookie [Nik Cochran], però crec que es pot construir una bona parella. Intentarem que no sigui un handicap per a nosaltres", recorda Salva Maldonado, que adverteix que les diferències amb els equips de la Lliga Endesa que tenen més diners han crescut: "Cada vegada serà més difícil guanyar els conjunts de dalt de la classificació, i aquesta temporada es veuran més pallisses, més resultats poc agradables".

stats