RYDER CUP
Esports 01/10/2012

Europa fa història i guanya la Ryder Cup amb una remuntada fantàstica el darrer dia

L'alemany Kaimer ha tancat una remuntada històrica de l'equip d'Olazábal davant un públic nord-americà que ja es creia campió (14,5-13,5)

Ara
2 min
Els europeus Justin Rose, Ian Poulter i Rory McIlroy, celebrant un punt

BarcelonaEuropa ha fet història en el món del golf amb la millor remuntada de tots els temps de la Ryder. Els europeus, que perdien 10-6, han acabat guanyant per 14,5 punts a 13,5 contra uns nord-americans que han acabat amb el cap baix.

Estats Units, després de patir una humiliació ara fa dos anys a Gal·les, arribava a la darrera jornada amb un marcador de 10-6 que els feia somiar un triomf relativament còmode. Després de dos dies de patriotisme nord-americà al camp de golf de Medinah (Chicago), Estats Units se sentia fort, ja que havia imposat la seva llei, però Europa ha jugat bé les cartes gràcies al seu capità José Maria Olazábal i ha guanyat bona part dels dos individuals de la darrera jornada en la millor remuntada de tots els temps en una darrera jornada de la Ryder (4 punts).

Així, després del triomf del castellonenc Sergio García, la Ryder ha quedat empatada 13-13 quan només quedaven per jugar dos partits. I segons les normes de la Ryder, l'empat donava el títol a Europa, en ser el vigent campió. Amb un empat al marcador, tot ha quedat en mans dels dos darrers duels, entre l'alemany Kaymer i Stricker, i l'italià Molinaro i un apagat Tiger Woods, dos duels que empataven al forat 16. I Kaymer no ha fallat i ha donat el punt necessari perquè Europa guanyi la seva cinquena Ryder en les sis darreres edicions.

Segons les regles del torneig, l'empat final donava el títol a Europa, ja que defensava el títol aconseguit ara fa dos anys, quan Europa va destrossar els nord-americans. Així, la fredor de Kaymer en l'onzè duel del dia ha desfermat la festa europea, malgrat que Molinari i Woods encara jugaven un darrer duel ja sense història. Tiger, sense esma, ha fallat un darrer cop senzill i ha concedit el triomf a l'italià en el darrer punt. Així, Europa ha acabat guanyant la Ryder sense necessitat d'un empat per un global de 14,5 contra 13,5 punts. L'entrenador europeu, Olazábal, havia deixat clar que la idea dels europeus era dedicar aquest espectacular triomf a Severiano Ballesteros.

Els duels individuals de la darrera jornada

1 Luke Donald (Europa) supera Bubba Watson (Estats Units) 2&1

2 Ian Poulter (Europa) supera Webb Simpson (Estats Units) 2up

3 Rory McIlroy (Europa) supera Keegan Bradley Estats Units) 2&1

4 Justin Rose (Europa) supera Phil Mickelson (Estats Units) 1up

5 Paul Lawrie (Europa) supera Brandt Snedeker (Estats Units) 5&3

6 Dustin Johnson (Estats Units) supera Nicolas Colsaerts (Europa) 3&2

7 Zach Johnson (Estats Units) supera Graeme McDowell (Europa) 2&1

8 Sergio Garcia (Europa) supera Jim Furyk (Estats Units) 1up

9 Jason Dufner (Estats Units) supera Peter Hanson (Europa) 1up

10 Lee Westwood (Europa) supera Matt Kuchar (Estats Units) 3&2

11 Martin Kaymer (Europa) supera Steve Stricker (Estats Units) 1up

12 Francesco Molinari (Europa) supera Tiger Woods (Estats Units) 1up

stats