Handbol
Esports 27/01/2013

Espanya i Dinamarca es juguen el títol mundial al Sant Jordi

La selecció estatal, entrenada per Valero Ribera, busca un títol que no guanya des del 2005 mentre que els danesos encara no n'han aconseguit (17.15 h, Esport3 i La1)

M. M.
1 min
Alberto Entrerríos, contra Eslovènia

BarcelonaLa selecció espanyola i la danesa es juguen aquest diumenge a tarda el títol mundial d'handbol al Palau Sant Jordi de Barcelona (17.15 h, Esport3 i La1). Eliminada la selecció francesa, vigent campiona, Espanya i Dinamarca es veuen les cares per succeir-la al palmarès. Seria el segon títol per al combinat estatal, després del que van aconseguir el 2005 a Tuníssia.

"Ens hem de centrar en tot allò que hem fet bé fins ara –opina l'extrem Víctor Tomàs, un dels set catalans que formen la selecció espanyola–. Ser l'equip local, en aquest sentit, és un punt a favor. Però Dinamarca és la campiona d'Europa, fa moltes coses bé i hem de vigilar el seu llançament exterior, els extrems i no cometre penals. Serà una final molt igualada".

"Sabem què ens ha costat arribar fins aquí i li donem molt valor. Després de molt d'esforç podem estar a la final, a més a casa. Si els veia [als jugadors] feliços abans de les semifinals, ara encara els veig més. Tot n'estem", explicava a la prèvia Valero Ribera, seleccionador espanyol.

Al davant, Dinamarca, un equip que ha guanyat dues vegades l'europeu d'handbol, però que encara no té cap Mundial a les vitrines. De fet, els danesos van caure en l'última final contra França, el 2011. Ara buscaran rescabalar-se amb un equip que lidera l'exblaugrana Mikkel Hansen –considerat el millor del món el 2011–, actualment a les files del PSG francès.

"He desitjat aquesta final contra Espanya des de fa molt de temps. Volem aquest or, però serà difícil perquè ells estan jugant molt bé", reconeix el pivot Jesper Noddesbo, jugador del Barça Intersport.

stats