VALLPARADÍS
Esports 08/10/2012

El dia que Dirk Nowitzki va fitxar pel Barça

àlex Gozalbo
2 min
L'alemany Dirk Nowitzki mostra una samarreta del Barça de futbol amb el seu nom i el dorsal 41 al darrere.

Cap aficionat del Barça té apuntat el 10 de gener del 1997 a la llibreta de les dates històriques i, en canvi, és un dia que hauria pogut marcar tota una època, ja que la secció de bàsquet blaugrana va tenir fitxat Dirk Nowitzki. L'acord amb el jugador alemany va ser verbal i mai es va traslladar a un paper, però va ser el clàssic moviment que hauria pogut capgirar la història del club.

L'any 1997 Dirk Nowitzki era un escarransit jugador alemany del DJK Würzburg. Molt poca gent havia sentir a parlar d'ell i encara menys l'havien vist en directe. La secció de bàsquet del Barça, que estava dirigida per Antonio Maceiras i tenia Aíto García Reneses com a entrenador del primer equip, li va organitzar una prova. Acompanyat per l'entrenador que el va tutelar en els seus primers anys com a professional, el jugador va viatjar a Barcelona, on va passar uns dies allotjat en un hotel, i va completar un parell d'entrenaments amb el Cornellà, el filial blaugrana.

"L'informe el vam redactar molt aviat i tots ens vam posar d'acord. Era un jugador especial, tant per l'alçada que tenia com per la mobilitat. Tenia bona mà i assimilava tots els conceptes que rebia. No vam tenir cap dubte", recorda a l'ARA Agustí Cuesta, l'entrenador que va dirigir aquelles sessions. Xavi Pascual i Agustí Julbe, avui en dia al primer equip del Barça, van presenciar els entrenaments, ja que exercien de tècnics ajudants al filial blaugrana.

El dijous 9 de gener el club va convidar Dirk Nowitzki a presenciar en directe el debut de Sasha Djordjevic al Palau Blaugrana. El partit contra el Kinder Bolonya es va decidir amb un triple del base i l'afició culer va embogir.

Meravellat per l'experiència viscuda durant aquella segona setmana del mes de gener, l'endemà, un divendres 10 de gener, Dirk Nowitzki ho va tenir clar i va acceptar la proposta del Barça. El jugador va demanar, això sí, tornar a Alemanya per liquidar el servei militar. En realitat, però, va visitar altres clubs europeus, amb els quals també es va provar.

Mesos més tard Nowitzki es va cruspir Charles Barkley i Scottie Pippen al Hoop Heroes Tour, un partit d'exhibició organitzat per Nike. Els Dallas Mavericks van escollir-lo com a número 9 del draft i l'alemany, que demà juga contra el Barça Regal al Palau Sant Jordi, va començar una carrera d'èxit a la NBA, on ja porta 14 temporades i un anell.

stats