Barça

Ni els diners del PSG ni la insistència del City per renovar-lo frenen el retorn d'Eric García

Gairebé un any després del primer intent per fitxar pel Barça, el central català fa realitat el seu somni

3 min
Eric Garcia ja es vesteix de blagrauna

BarcelonaDel “Se van haciendo malabares” que va pronunciar fa uns mesos Messi respecte als canvis de rumb en la planificació esportiva de Bartomeu al “Hem après a ser malabaristes” que ahir Joan Laporta va utilitzar per explicar les dificultats del mercat de fitxatges que afronta un Barça que “ha d’equilibrar la plantilla”. Després de la presentació del Kun Agüero dilluns, ahir va ser el torn d’Eric García, un futbolista que, per edat i perquè té un futur molt prometedor, encara el que Laporta va definir fa uns dies com a “canvi de cicle”.

Amb la caixa esgotada, el club endeutat i la massa salarial que representa aproximadament “el 110% dels ingressos” de l’entitat, no serà fàcil dur a terme la “renovació” de la plantilla que Laporta voldria, per això va justificar que sortir a fitxar amb aquestes condicions implica fer “malabarismes”. I, amb aquest context, des del club es valoren i s’agraeixen els esforços, tant esportius com econòmics, que ha fet Eric García per complir, malgrat que soni a tòpic, el que per a ell és un somni fet realitat: tornar al Barça. La determinació del central per tornar el va deixar davant d’un curs passat molt complicat.

El PSG també es va interessar per ell

Decidit l’estiu del 2020 a no renovar amb el City per venir al Barça en una operació frustrada i que tampoc quallaria després al mercat d’hivern, el futbolista ha viscut un any gairebé en blanc: només ha participat en 12 partits amb el City. Gairebé un any després, torna al Barça amb una de les fitxes més baixes de plantilla i havent rebutjat, a més de la insistència per renovar del City, altres ofertes superiors, com l’interès del PSG quan el Barça ja estava negociant amb ell. “Al final, és al club on volia ser i això és el més important”, diuen des de l’entorn més directe del central. El Barça va fer oficial ahir el seu fitxatge, amb contracte fins al 2026 i una clàusula de 400 milions per a un central internacional amb la selecció espanyola absoluta i que jugarà l’Eurocopa aquest estiu.

“Durant la campanya electoral vam dir que preferíem esperar el final de la temporada per fitxar-lo. Estàvem molt convençuts que el portaríem. Pel que sabíem per boca de l’Eric i, també, del seu agent, l’Ivan [De la Peña], que també és de la casa”, va defensar ahir Laporta, partidari de no incorporar-lo al mercat d’hivern, quan el candidat Víctor Font va posar damunt la taula un acord per fitxar-lo a canvi de tres milions més variables a pagar en diferit.

Rafa Yuste, Joan Laporta, Eric Garcia i Mateu Alemany

Amb tot, el fitxatge d’Eric García, un defensor que destaca per la seva intel·ligència tàctica i capacitat de correcció, així com per una bona sortida de pilota, suposa que el Barça incorpora un jugador plenament identificat amb el club, malgrat deixar-lo l’estiu del 2017. El central va fer les maletes cap a Manchester davant una bona oferta i, sobretot, un full de ruta de futur clar proposat pel City de Guardiola. Llavors, quan era cadet, el Barça no es va esforçar per retenir-lo, amb una proposta esportiva que no implicava fer cap gran salt sinó seguir al juvenil B. Un fet difícil de pair per a un jugador que havia sigut capità de tots els equips de la base en els quals havia anat creixent després d’entrar al club des de ben petit, a la FCB Escola, l’any 2008, precisament quan un jove Gerard Piqué aterrava al primer equip del Barça procedent del Manchester United.

Laporta ‘abraça’ Koeman

Respecte al futur a la banqueta, la incertesa al voltant de la figura de Ronald Koeman continua. Ahir Laporta, però, va trencar una llança a favor del neerlandès. El president va assegurar que se sent “molt còmode” amb ell i, malgrat seguir “en un període de reflexió”, les converses “van per bon camí”. Quan li van preguntar si l’entrenador l’holandès està més a prop de quedar-se o de marxar, Laporta, després de donar algunes voltes, va dir que “aviat se sabrà” com acaba el tema, però va donar a entendre que està més a prop seguir.

stats