Futbol

Decepció del Barça Atlètic, alegria del Sant Andreu i final mogut a Lleida

El partit de 'play-off' d'ascens a Primera RFEF del Lleida contra el Ieclà acaba suspès pel llançament d'una ampolla

ARA

BarcelonaEl Barça Atlètic haurà d’aconseguir l’ascens seguint un camí més llarg, el del play-off, després de quedar-se sense opcions de pujar directament. L’equip entrenat per Rafa Márquez va perdre el gran duel contra el Deportivo de la Corunya en un estadi de Riazor ple amb més de 30.000 persones. Els blaugranes, que van reclamar dos penals a la primera part, van plantar cara a tot un gegant com el Dépor, però van acabar derrotats per culpa d’un gol del veterà Lucas Pérez de falta. Després de quatre temporades a la Primera RFEF, l’equip de la Corunya aconsegueix sortir del pou en una temporada en què l’altre ascens directe també l’ha aconseguit un històric, el Castelló. Els dos últims ascensos arribaran a través del play-off, amb la presència de dos equips catalans, el Barça Atlètic i el Gimnàstic de Tarragona. Quan falten dues jornades per al final de la Primera RFEF, dos equips catalans ocupen zona de descens, el Sabadell i el Cornellà.

Tres derrotes catalanes

Al play-off per aconseguir pujar a la Primera RFEF, quatre equips catalans arribaven amb un munt d’il·lusió, però només un va guanyar, el Sant Andreu, que va derrotar el Zamora per 2-0 en un Narcís Sala ple de gom a gom. L’equip de Xevi Molist haurà de defensar aquest resultat al partit de tornada per accedir a la segona ronda. Per pujar cal guanyar tres eliminatòries. L’Europa, per la seva banda, va perdre 2-0 al camp del Betis B i haurà d’aixecar l’eliminatòria al Nou Sardenya. El Badalona Futur va perdre 1-0 al camp de l’Oriola i el Lleida per 0-1 amb el Ieclà en un partit que va ser aturat quan faltaven cinc minuts perquè una ampolla va picar el cap d'un membre de la banqueta de l'equip murcià. Després de més d'una hora de debat entre els dos equips, es va decretar suspendre'l i la Federació haurà de decidir si es juguen els darrers cinc minuts.