D'aspirar a presidir el Barça a muntar una empresa de videojocs: 10 coses que (potser) no saps de Gerard Piqué
El central del Barça ha revolucionat la premsa esportiva en anunciar que deixarà la selecció espanyola després del Mundial del 2018
Gerard Piqué ha esgotat la paciència. Després de protagonitzar innombrables polèmiques pel seu to provocador a les xarxes i les seves simpaties amb el procés català, el central barcelonista va anunciar dilluns que deixarà la selecció espanyola després del Mundial del 2018, fart de rebre atacs. L'anunci del jugador ha marcat l'actualitat esportiva de la setmana: ERC ha presentat una proposició de llei al Congrés per suprimir l'obligatorietat per als esportistes federats d'assistir a les convocatòries de les seleccions esportives espanyoles, i fins i tot Albert Rivera ha donat la seva opinió sobre la decisió de Piqué.
Repassem 10 aspectes de la trajectòria de Gerard Piqué que potser no sabies.
1. Soci del Barça des que va néixer
Es podria dir que Gerard Piqué va venir al món per jugar a futbol. El seu avi, Amador Bernabéu, va ser vicepresident del Futbol Club Barcelona i delegat de la Federació Espanyola de Futbol, i el va fer soci del Barça tot just acabat de néixer. Per tant, no és estrany que Piqué hagi expressat en diverses ocasions el seu desig d'acabar presidint el Barça. A la tardor de 1995, Bernabéu es va dirigir a Albert Benaiges, entrenador de La Masia, que li va concertar una prova, tal com explica el periodista Marcos Reina al llibre 'Piqué, un guanyador amb classe'. Al planter blaugrana va passar per totes les categories inferiors.
2. Quatre temporades al Manchester United fins que torna "a casa"
Als 17 anys, però, va decidir abandonar els blaugranes i acceptar l'oferta del Manchester United, en una de les decisions més complicades de la seva vida. Segons explica Reina al seu llibre, Piqué creia que tindria més opcions de convertir-se en un futbolista professional si fitxava per l'equip anglès. Del 2004 al 2008 va jugar al Manchester United, exceptuant l'estiu del 2006, en què l'equip el va cedir al Reial Saragossa per una temporada.
El maig del 2008, Piqué (21 anys) va tornar al Barça de la mà de Pep Guardiola. "Gràcies per poder tornar a casa", va dir a la roda de premsa de presentació: "M'agradaria retirar-me aquí".
3. La seva mare dirigeix la unitat de dany cerebral de l'Institut Guttman
El futbolista ha elogiat públicament la seva mare, Montserrat Bernabéu, cap de la unitat de dany cerebral de l'Institut Guttman. Gerard Piqué recorda com el portava a l'hospital de neurorehabilitació com un dels episodis vitals que més l'han marcat. "La mare continua a la Guttmann. Sempre li dic que ho deixi ja, però no em fa cas. Suposo que és part de la seva vida i li dóna vitalitat anar allà i ajudar la gent", va explicar a l'ARA. La seva mare, però, entrevistada per Antoni Bassas, va respondre que l'Institut és el seu "lloc al món": "Tot el que sé és tractar les persones que han patit una lesió medul·lar o cerebral, i m'agrada fer-ho".
4. Fa regals als treballadors de la seva empresa de videojocs
Per celebrar el primer any de vida de l'empresa de videojocs que presideix, Kerad Games, Gerard Piqué va investigar un a un els perfils de Facebook dels seus treballadors per trobar el regal perfecte. Després, ell mateix els va comprar (un guitarra, una taula d''skate'...), explica Iñako Díaz-Guerra a 'El Mundo'. Enguany va llogar una sala de cinema i va projectar-hi l'estrena d''Star Wars: El despertar de la força', per als seus 45 empleats.
El jugador és un emprenedor voraç: Kerald Holding engloba totes les companyies que ha fundat, tot sol o en companyia. Esdeveniments, videojocs, hamburgueses, begudes isotòniques... El negoci principal de Piqué, però, és el videojoc Golden Manager, un simulador que permet a l'usuari crear i dirigir un equip de futbol.
5. Un futbolista diferent: organitza dinars amb experts en política, tecnologia i ciència
Piqué no és el típic jugador de futbol. Ha fet un curs particular d'administració d'empreses i economia amb la participació de la prestigiosa ESADE. Interessat en política, economia i tecnologia, sol organitzar trobades amb experts de diverses temàtiques. El passat mes de febrer, per exemple, va sopar a Barcelona amb el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg.
6. Les botes de Cristiano Ronaldo, al seu despatx
"M'han d'acceptar així, desitjo que al Madrid li vagi tan malament com sigui possible". Amb declaracions com aquestes, fetes a discreció i des de tota mena de plataformes (especialment a les xarxes socials) Piqué s'ha convertit en un personatge molt odiat per una part de l'afició del club blanc.
Tot i així, ell sempre ha negat que menyspreï el Reial Madrid. Per a ell, comentaris com l'anterior són una mostra de sana rivalitat: "La relació amb els jugadors del Madrid és molt bona". De fet, entre els trofeus més estimats de Piqué, que guarda al seu despatx, hi ha les botes que Cristiano Ronaldo va portar a la final de la Champions del 2008, quan va coincidir amb el portuguès al Manchester United.
7. Calcula cada polèmica: "D'agost a desembre, després paro"
Piqué és conscient que les seves intervencions li generen legions d'enemics, però sempre ha dit que li agrada ser actiu a internet. En l'entrevista que Iñako Díaz-Guerra li va fer a 'El Mundo', Piqué va revelar, a més, que va aprenent a no fer comentaris incendiaris en els moments clau per al seu equip. "D'agost a desembre, que ens juguem menys, em fico en tots els embolics. Després paro", va dir.
Les polèmiques amb la selecció que han acabat amb la paciència de Piqué
8. Un enfrontament amb la Guàrdia Urbana que acaba en una multa de 10.500 euros
En un d'aquests embolics, però, va acabar essent condemnat a pagar 10.500 euros per increpar de manera agressiva dos agents de la Guàrdia Urbana que havien multat el seu germà. Des de llavors, el jugador ha rebaixat el to de les seves intervencions públiques. "Vaig decidir que havia de ser notícia només pel que fes al terreny de joc. Vaig desconnectar de tot: ni internet, ni televisió. Estar amb els meus, que la gent no parlés de mi, venir aquí a entrenar-me i després cap a casa per estar amb els meus nens. No volia saber res del món, volia estar com en una cova. Em va anar bé i jo aconsellaria a la gent que arriba fins al límit en certes situacions que desconnectés, que va bé. Ara hi he tornat, però amb prudència", va dir en una entrevista a l'ARA.
9. Un gol que passarà a la història: el que li va donar el malnom de 'Piquenbauer'
El 2 de maig del 2009 Piqué va marcar el sisè gol en el partit històric del '2-6' que el Barça va aconseguir davant el Reial Madrid, al Santiago Bernabéu. D'esquena, el central va enganyar el porter madridista i Fabio Cannavaro, que van creure que centraria la pilota, i va xutar al fons de la porteria per marcar el definitiu 2-6.
Aquell va ser el seu primer gol a la Lliga i li va donar el malnom de 'Piquenbauer', pel jugador alemany Franz Beckenbauer, cèlebre defensa del Bayern de Munic amb qui comparteix estil de joc.
10. Amant de la música pop en castellà i admirador de Shakira des de sempre
En els últims anys, la seva relació amb la mundialment famosa cantant Shakira ha estat sota els focus dels mitjans de comunicació. Es van conèixer en la gravació del videoclip de la cançó "Waka waka", que l'artista va llançar amb motiu del Mundial de Sud-àfrica del 2010. Piqué ja era fan de Shakira abans de conèixer-la, ja que li agrada la música pop en castellà. A més, també s'ha declarat fan de grups britànics com Happy Mondays i James.