Atletisme
Esports 15/03/2022

La cursa d'El Corte Inglés torna a disputar-se dos anys després

Aquesta edició estarà lligada a la Fundació Aura, que treballa en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual

Jordi Cardero
2 min
Enguany la cursa començarà a l'Avinguda Diagonal i la línia de meta estarà a Plaça Catalunya

La Cursa d’El Corte Inglés tornarà als carrers de Barcelona després d’haver estat aturada durant dos anys a causa de la pandèmia. Sota el lema “Torna la Cursa”, la 42a edició se celebrarà el diumenge 24 d’abril a les 9 del matí i comptarà amb un nou recorregut. Enguany la cursa tindrà una distància de deu quilòmetres exactes, començarà davant El Corte Inglés de l’avinguda Diagonal i finalitzarà a plaça Catalunya.

“El recorregut és únic i incomparable, passa pels carrers més atractius de la ciutat”, comenta Eva Franqués, del departament de comunicació d’El Corte Inglés. A més, per a aquesta edició s’ha dissenyat un circuit amb carrers amples. El recorregut està certificat per la Federació Catalana d’Atletisme. El tret de sortida es donarà a l’avinguda Diagonal i seguirà fins a baixar per Passeig de Gràcia. Girarà al carrer Aragó fins a Viladomat i prendrà la Gran Via de les Corts Catalanes fins al carrer Marina. Allà als corredors se’ls presentarà la darrera recta, que enllaçarà el carrer Ausiàs March amb la ronda Sant Pere fins a desembocar a la línia de meta, a plaça Catalunya davant d’El Corte Inglés. Les inscripcions ja estan obertes i són únicament online, una de les novetats d’enguany. Més de 3.500 corredors ja s’hi han apuntat i el 2019 hi van participar 46.000 persones. Al llarg de la història de la cursa hi han participat gairebé dos milions i mig de corredors. Els dorsals es podran recollir a partir del 4 d’abril a El Corte Inglés de Portal de l’Àngel o al de Diagonal. 

Solidària, gratuïta i popular

Aquesta edició estarà lligada a la Fundació Aura, que treballa en la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. La fundació motiva els corredors a vestir amb mitjons desemparellats, un de cada color, que és com se simbolitza el Dia Internacional de la Síndrome de Down. A més, també es poden comprar els mitjons de la cursa, dissenyats per Jimmy Lion, online o als mateixos llocs on es recullen els dorsals. Són lots de tres i tenen tres ratlles, que simbolitzen els tres cromosomes que tenen les persones amb síndrome de Down. 

Tots els beneficis aniran destinats a la Fundació Aura. És una entitat sense ànim de lucre que es va crear l’octubre del 1989. Primer va néixer com una associació i des del 2004 és una fundació. La seva missió és “ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la inclusió social i laboral”.

stats