20/09/2024

Els concerts del Bernabéu: una derrota de l'ésser superior

2 min
Kim Kardashian i Florentino Pérez fent-se un 'selfie'

BarcelonaAlguns empresaris fan el que volen. Creuen que sempre tenen raó. O saben que potser tenen raó però que quan tens contactes, amics i poder, tot és possible. Tots coneixem casos així. Empresaris que vulneren els drets dels treballadors, grans propietaris de pisos que segueixen rebent turistes tinguin permís o no en tinguin. De vegades, les multes triguen molt a arribar i, pel mig, ja han fet beneficis. I si les han de pagar, els compensa.

Passa amb el Reial Madrid i Florentino Pérez. Que el president del Madrid tira pel dret ho sabem tots. Costa molt imaginar que ningú hagués advertit dins del club que el nou Santiago Bernabéu no compleix els requisits per fer-hi concerts. La versió oficial és que alguna persona pròxima al president li hauria dit que podrien tenir enllestides les obres de sonorització, que no n'hi havia per a tant. Costa de creure. El club blanc va tirar endavant una programació de concerts de primer nivell, començant pels famosos concerts de Taylor Swift, sabent que l'excés de soroll era il·legal. No va ser fins a finals de juliol que el jutjat d'instrucció número 53 de Madrid va acceptar a tràmit una querella contra el Reial Madrid per "un presumpte delicte mediambiental" que va ser presentada per l'associació veïnal Perjudicats pel Bernabéu per superar de manera reiterada els decibels permesos per llei. Els concerts programats, doncs, s'han posposat. La cantant Aitana es mostrava impactada i sorpresa. A ella no la podem culpar, segur que es pensava que tot era legal, si ella mateixa havia anat com espectadora a veure Taylor Swift. Així actua molta gent: tiren endavant, saltant-se la llei, pensant que podran fer sempre el que vulgui. Per un cop, però, els han aturat els peus. Segurament perquè en aquest cas l'han fet de l'alçada d'un campanar. La justícia no podia mirar cap a una altra banda.

Ara, tampoc podem deixar de recordar que el Barça ha fet coses similars, amb el nou Espai Barça. Fent obres fora d'horaris, fent soroll, no respectant els drets dels treballadors... En el cas de l'estadi barceloní, però, les autoritats i la justícia han estat sempre més atents. Hi ha aficionats del Barça que es queixen dient que no és just que al Barça es fiscalitzi tot i al Madrid, no. Penso tot el contrari. És un bon senyal, si a Barcelona es treballa per respectar les lleis, els veïns i els convenis laborals. El problema és a Madrid, on la llista de favors de les autoritats al Madrid és gegant. Del pelotazo al nou Bernabéu. Florentino, l'ésser superior, últimament ha encaixat dues derrotes inesperades: pensava que podria fer una Superlliga i de moment no ho ha aconseguit; i pensava que podria fer el que volgués amb els concerts, ja que a les autoritats i a molts empresaris de Madrid els interessa una agenda com aquesta, amb milers de persones gastant diners, però per un cop li han barrat el pas. No sol passar.

stats