HANDBOL

Les claus de la golejada contra el Zagreb de Vujović

El Barça d'handbol suma la seva primera victòria lluny del Palau a la Lliga de Campions

Aleix Gómez intenta un llançament contra el Zagreb
Gonzalo Romero
30/09/2019
3 min

BarcelonaEl Barça d'handbol va repetir golejada a la Lliga de Campions contra el Zagreb de l'exjugador Veselin Vujović (19-36). És la seva primera victòria com a visitant després de perdre a Hongria i guanyar el Celje eslovè al Palau Blaugrana. Hi ha tres situacions del joc que justifiquen -especialment- la superioritat blaugrana en el marcador:

1. Els inicis de partit

L'equip de Xavi Pascual va construir la primera victòria fora de casa a la Champions gràcies a una bona intensitat inicial. Ha de ser una tònica durant tota la temporada. Jugar lluny del Palau Blaugrana accentua encara més les obligacions extraesportives de l'equip, la part dels intangibles. La derrota en el debut a la competició continental va arribar per una primera meitat molt gris, amb badades defensives i precipitació en les transicions ofensives, intentant resoldre sense haver generat perill prèviament.

El partit de Zagreb va mostrar l'altra cara de la moneda. Els blaugranes van assegurar-se els dos punts amb dos parcials abans del descans. El primer en els primers compassos, amb 2-2 en el marcador. Van obrir escletxa fins al 2-9, recuperant pilotes a camp propi i aprofitant la velocitat dels extrems en la primera onada. Un segon parcial 1-5 (del 5-11 al 6-16) va confirmar la dinàmica dels visitants.

2. Gonzalo Pérez de Vargas

Deixar un equip de grup A-B de Lliga de Campions en 19 gols -9 en la primera meitat- parla molt bé del rendiment defensiu de l'equip. El Barça va escombrar el Zagreb posant-se la mono de treball. Gonzalo Pérez de Vargas va ser l'element més desequilibrant. El porter toledà va signar la seva millor actuació del curs, mostrant-se molt superior en la lectura dels llançaments davant els jugadors rivals, deixant de banda l'anècdota de sumar també un gol.

L'estadística del partit de Gonzalo Pérez de Vargas

La seva estadística final de percentatge d'encert va ser del 53%. Va fer 19 aturades en els 36 xuts que va rebre durant l'estona que va jugar sota pals. L'anàlisi avançada descriu una versió de Pérez de Vargas excelsa: només va rebre 2 gols en llançaments llunyans (de 8 intents) i va aconseguir un 9/18 en situacions de sis metres, amb jugadors que carregaven el braç buscant la línia de l'àrea. Així, Gonzalo és un 'top 5' mundial. Des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper en són conscients i intenten regularitzar aquestes aparicions.

3. El paper de Lasse Andersson

El protagonista en tasques ofensives va ser Lasse Andersson. El danès va tornar a demostrar que és molt més que un primera línia que tanca la rotació de la plantilla del Barça. El jugador ha començat la temporada amb el punt d'encert i maduresa que no havia tingut vestit de blaugrana. La diferència és notable. L'ex del Kolding va anotar 23 gols la temporada passada. Va ser molt irregular. A les semifinals. A Colònia no va ser capaç d'assumir el paper de Thimothey N'Guessan, lesionat, i es va quedar amb un 0/4 de cara a porteria.

El lateral nòrdic va anotar 6 gols dissabte. Només va errar un llançament, fent un 3/3 des dels 9 metres, el punt fort del seu joc a camp rival. Andersson ja porta 11 dianes en només tres partits de la fase de grups. Encara en queden 11 més abans d'arribar a les eliminatòries. Té prou marge per establir un nou sostre anotador. Xavi Pascual celebra poder comptar amb un efectiu més en la llista d'especialistes ofensius.

stats