CICLISME

Peter Sagan i el repte de ser campió del món de ciclisme per tercer cop consecutiu

L'eslovac, gran atracció en un circuit de Bergen on alguns rivals se senten més bé

Peter Sagan celebrant el seu segon Mundial després de superar  Mark Cavendish amb un esprint d’alt nivell.
Efe
23/09/2017
2 min

BarcelonaL'eslovac Peter Sagan afronta una gran oportunitat per encadenar el seu tercer mallot arc de Sant Martí consecutiu a la prova en línia masculina d'aquest diumenge per tancar els Campionats del Món en ruta de Bergen (Noruega). A l'espera que s'hagi recuperat del refredat que el va deixar fira de la crono per equips, Sagan concentra bona part de les mirades.

Perquè serà demà quan el doble campió del món intenti tornar a tenir èxit sense comptar amb un equip poderós i amb menys efectius –sis– que les seleccions més importants –nou–. Així, amb l'ajuda del seu germà Juraj i els gairebé desconeguts Erik Baska, Maek Canecky, Michael Kolar i Patrik Tibor, Sagan intentarà fer valer, com a Richmond 2015 i Doha 2016, la seva enorme classe per guanyar una altra samarreta de campió del món.

No fa l'efecte que hagi de ser una feina fàcil davant el poder de seleccions com Bèlgica, Holanda, França, Itàlia, la Gran Bretanya, Austràlia i fins i tot la local Noruega sobre un recorregut que, veient les carreres anteriors, sembla més per a rodadors que per a esprintadors o escaladors. En vista del que ha passat en les proves de júnior, sub-23 i dones, guanyen opcions les candidatures de l'holandès Tom Dumoulin i l'eslovè Peter Roglic, brillants or i plata en la contrarellotge individual de dimecres.

Tot i que els que apareixen en les apostes com a principals rivals de Sagan són el polonès Michal Kwiatkowski, or a Ponferrada 2014; el belga Greg van Avermaet, campió olímpic a Rio de Janeiro 2016; el local Edval Boasson Hagen; l'australià Michael Matthews; l'italià Matteo Trentin, guanyador de quatre etapes en l'última Vuelta a Espanya, i l'esprintador colombià Fernando Gaviria. No sembla que tingui tantes opcions una Espanya molt debilitada per la baixa del sis vegades medallista Alejandro Valverde, que acumula dues plates i quatre bronzes.

El recorregut, de 276,5 quilòmetres, es desenvoluparà fonamentalment en un circuit de 19,1 quilòmetres al qual els corredors hauran de fer 12 voltes després d'uns 40 quilòmetres més en l'arrencada de la prova. La màxima dificultat del circuit és la pujada a Salmon Hill, una pujada de 1.400 metres amb un desnivell del 6,4% després de la qual encara queden uns 10 quilòmetres fins a la meta.

stats