Els Warriors de Curry ja miren de cara els Bulls de Jordan
Quart anell de campió per als de San Francisco en vuit anys
BarcelonaL'hegemonia dels Golden State Warriors continua. Després d'una aturada de tres temporades per culpa dels Toronto Raptors de Kawhi Leonard, la marxa de Kevin Durant als Brooklyn Nets i les posteriors lesions de Stephen Curry i la de llarga durada de Klay Thompson, els de San Francisco han tornat a la glòria amb un nou anell de campió. És el quart en vuit anys.
Els Warriors ho han volgut acabar al sisè partit de la sèrie i evitar així un game 7 que podria haver sigut d'infart, i així ho han fet. Un parcial de 21-0 a favor dels Warriors entre el primer i el segon quart ha sigut fonamental per arrencar la maquinària, un avantatge que els de Boston no han pogut recuperar, i l'equip de Curry i companyia s'ha acabat emportant el partit i l'anell (90-103).
És el setè títol de la franquícia, en què han desempatat amb els històrics Chicago Bulls de Michael Jordan, amb sis anells, i s'han situat en el top 2 del palmarès històric de la NBA. Tot i que els actuals Warriors tenen quatre anells contra els sis dels Bulls de Jordan, ja podríem parlar d'un cara a cara, un duel per a la història de dues franquícies llegendàries que han meravellat la NBA. D'altra banda, Boston podria haver-se situat en el primer lloc de la classificació si hagués guanyat aquestes finals, ja que actualment està empatat a títols amb els Lakers (17).
La decepció de Tatum
Jayson Tatum havia de ser l'heroi de Boston, el jugador perfecte per aturar aquests Warriors, però ha decebut els aficionats verds. Tot i fer uns números acceptables a la sèrie, amb 21,5 punts, 6,8 rebots i 7 assistències, no ha estat a l'altura, ja que s'esperava molt més d'aquest jugador per ajudar el seu equip. Això sí, Steve Kerr també n'ha tingut part de culpa, amb una defensa fèrria sobre l'aler, al qual no ha deixat respirar en tots els partits, amb les ajudes d'Andrew Wiggins i Gary Payton II.
Després del decisiu partit, Tatum s'ha mostrat molt aixafat: "Fa mal. Estar en aquest grup, les coses que hem superat al llarg de la temporada, arribar en aquest punt. Només saber com ho desitjàvem i quedar-nos curts... És una sensació terrible", ha explicat el jugador dels Celtics a la roda de premsa posterior.
Stephen Curry, MVP de les finals per tossut
Abans d'aquest, Curry ja havia aconseguit tres anells de campió. I en cap dels tres va ser l'MVP de les finals, un dels títols individuals que li faltaven per ser considerat dels més grans de la història. En el primer, Andre Iguodala li va pispar el premi després d'una sèrie supèrbia, amb una defensa espectacular a LeBron James. En els altres dos anells, va ser Kevin Durant el guanyador del premi, en les dues ocasions de manera merescuda.
En aquestes finals, no hi ha hagut cap dubte: 31,2 punts, 6 rebots i 5 assistències de mitjana en els sis partits de la sèrie. Uns números impecables per a un jugador de llegenda, que s'ha sabut recuperar després de fer un 0/9 en triples en el cinquè partit i tirar per terra les crítiques que el situaven com un jugador fràgil en els moments decisius.
Quart anell de campió, dos MVP de temporada regular, vuit All-Star, l'anhelat MVP de les finals i un munt de rècords, sobretot des de la línia de tres. La llegenda de Stephen Curry continua en una NBA que, ara mateix, està als seus peus.
Encara que les finals s'hagin acabat, la NBA no s'atura: sis dies fins al Draft i tretze dies per a l'agència lliure, un dels moments més esperats pels aficionats per veure com planifiquen les franquícies la temporada vinent.