Un sabadellenc amb poques ganes de despertar-se
Acaba de fer 32 anys, fa cara de nen i encara no s'ha tret la sensació d'haver-se colat en una festa que no era la seva, però Albert Robledillo es va proclamar campió de la NBA amb els Golden State Warriors. El sabadellenc va començar la temporada 2021-22 escrivint sobre futbol per a L’Esportiu, col·laborant en les retransmissions del Joventut per a la ràdio local de Badalona i redactant informes per a Eurohopes, però la va acabar fent de scout internacional per a la franquícia de San Francisco.
"Vaig estar un parell d'anys a Eurohopes, que és un servei de scout internacional per a universitats, i això em va donar dues coses. La primera, un bagatge a nivell internacional. Treballar-hi em va donar experiència i em va ajudar a entendre l'escenari. Vaig començar a cobrar per fer informes i donar la millor informació possible perquè altres prenguessin les decisions. La segona, contactes. Estar als diferents tornejos em va permetre conèixer molta gent. Quan els Warriors van obrir un lloc de treball, vaig entrar al procés de selecció. Van demanar referències meves a gent que treballa a la NBA, em van fer entrevistes i vaig passar el tall", resumeix amb normalitat.
Robledillo reconeix que la seva feina encara no ha tingut incidència en l'anell de campions, però els Warriors l'han tractat com un mes a la franquícia. "És com tenir un seient privilegiat a primera línia de l'èxit i estar observant. Vaig créixer com un aficionat al bàsquet i el que estic vivint és molt bèstia. És un somni fet realitat. Durant la temporada he anat fent un treball lineal de veure jugadors i posar les bases per a les reunions que vam tenir prèvies al draft. Cal posar tota la informació sobre la taula perquè els caps decideixin. Es tracta de mirar si a Europa o globalment hi ha alguna opció interessant tenint en compte totes les nostres variables; des de l'estil de joc fins a les necessitats de la plantilla o al nostre límit salarial, que és molt particular", analitza.
Els Warriors tenen una concepció molt moderna de com organitzar-se: "Els despatxos s'assemblen molt a la plantilla. D'una banda, hi ha una part veterana de professionals amb molta experiència. De l'altra, hi ha un grup jove molt potent. Els Warriors aposten per desenvolupar el talent, també dins les oficines. Maximitzar el talent els ha portat a l'excel·lència i després ha vingut tota la resta. El seu joc ha transformat el bàsquet mundial", avança Robledillo, un català que no es vol despertar del seu somni.