“Tenim ganes de continuar engrescant la gent de Girona”
Cayetano Pérez accedeix a la presidència de l’Uni Girona amb empenta per professionalitzar el club
BarcelonaL’Uni Girona estrena etapa i ho fa amb nou president, Cayetano Pérez. L’empresari substitueix Llorenç Biargé amb un full de ruta clar per professionalitzar el club. “He arribat al càrrec il·lusionat, amb ganes de fer coses noves i molt satisfet per la bona acollida amb què m’he trobat. Em trobo un Uni Girona a dalt de tot. El club ha crescut molt i la seva posició és privilegiada. L’Spar Citylift Girona és el millor equip de Catalunya i un dels millors d’Espanya. Es tracta d’un projecte consolidat”, resumeix Pérez, que se sent molt orgullós del creixement social que ha experimentat el club. “És impressionant, i veure Fontajau ple en alguns partits n’és un gran exemple. Tenim ganes de continuar engrescant la gent de Girona”, afegeix.
“El club està ben estructurat, no s’han fet gens malament les coses, però m’agradaria fer un pas més en la professionalització accentuant l’ordre i el mètode en la presa de decisions. Soc un home d’empresa i això es notarà en algunes coses de l’organització. Es tracta d’aprofitar les coses bones i de millorar alguns procediments”, explica el nou president, que ha reorganitzat el club en quatre grans àrees directives: econòmica, esportiva, gerencial i comunicativa. “Crec que encara es pot créixer. Hi ha possibilitats d’arribar a gent que ara té simpatia pel projecte i s’identifica amb el club. L’objectiu és anar sumant gent al projecte. Aquesta no serà una junta tancada”, adverteix.
Tot i competir contra el Perfumerías Avenida a la Lliga Femenina i contra clubs que gestionen un pressupost més gran a Europa, Pérez és optimista pel que fa a l’àmbit esportiu. “Tenim recorregut i marge de millora. Pere Puig sempre ha fitxat bé i això és el que aspirem a seguir fent. Volem millorar sense fer bogeries, sense tirar la casa per la finestra. Quan comences un mandat sempre penses que seria maco incorporar més gent del planter al primer equip, però això és un procés difícil que requereix temps”, assegura.
Pérez no creu que el creixement d’altres clubs de Girona afecti el seu ecosistema. “És una sort que Girona tingui un equip de futbol a Primera i conjunts d’hoquei patins a l’elit. Crec que tots els projectes es complementen i la diversitat és bona per a tots”, diu.
Jordana, de la pista als despatxos
Una de les primeres novetats és el nomenament de l’exjugadora Noemí Jordana com a vicepresidenta de l’Uni Girona. “Tinc moltes ganes de fer créixer el club i ajudar-lo en tot el possible. Estic molt il·lusionada. Quan el president em va fer l’oferiment, vaig dir-li que sí de seguida perquè va ser una proposta molt honesta”, explica l’exdirectora de joc de l’equip gironí.
Unes hores després de disputar el seu últim partit com a jugadora de bàsquet professional, Jordana va començar a fer classes d’educació especial en un col·legi de Peralada. L’excapitana de l’Spar Citylift Girona va acceptar una substitució temporal per fer d’interina. “Va anar tot molt ràpid i esclar que espanta. El meu currículum laboral està buit i ara he de començar a donar-li forma”, reconeix.
La trajectòria esportiva de la base catalana és un exemple de com adaptar-se a les necessitats de cada equip amb diferents rols. “Els minuts a la pista no són un dret adquirit i per guanyar-te’ls has de treballar molt cada dia. La gent jove no té aquesta mentalitat, però a mi em van ensenyar a fer les coses així. He tingut la sort de compartir vestidor amb algunes de les millors jugadores del món i eren les que més s’esforçaven. L’última temporada, amb 36 anys, era jo la que treia les pilotes per entrenar”, apunta la nova vicepresidenta de l’Uni Girona.
“Noemí Jordana ens pot aportar una visió del bàsquet femení molt completa perquè coneix les jugadores, els clubs, els organismes i les estructures que les gestionen, com les federacions. La seva experiència ens serà molt útil”, afirma Pérez.