BÀSQUET

Sergi Martínez, una reconversió a foc lent

El rubinenc, que s’està readaptant a la posició d’aler, va arribar al Barça quan tenia onze anys

Sergi Martínez va debutar diumenge al Palau Blaugrana.
i àlex Gozalbo
22/10/2019
3 min
Regala aquest article

BarcelonaDiu Diego Ocampo que fer canviar un jugador de posició és com un bon àpat, que no es cuina en cinc minuts. El cas de Sergi Martínez, a qui el Barça de bàsquet està readaptant a la posició d’aler, n’és un bon exemple. El rubinenc, de 20 anys, porta temps reaprenent hàbits, però comença a veure la llum al final del túnel i diumenge va debutar a la Lliga Endesa. “La manera d’entendre el joc canvia. Jugar en una posició de pivot és molt diferent de jugar de tres. Aquest és un pas que al principi costa de fer. He d’acabar d’adaptar les qualitats que em faltaven per jugar en una posició exterior”, confessa Martínez. Svetislav Pesic elogia la seva capacitat defensiva, però reconeix que necessitarà temps per dominar la seva nova posició. “És un noi que treballa molt, que és millor en defensa que tots els jugadors de la seva edat i té un bon futur, però necessita un temps per adaptar-se a una nova posició de dos o tres i ha de millorar la tècnica i la visió”, opina el tècnic serbi.

Martínez va arribar a can Barça quan tenia onze anys i ha passat per totes les categories, des d’infantil fins a sènior. “Debutar amb el primer equip és un somni fet realitat. He estat lluitant durant deu anys al bàsquet base. Al final tot arriba. He estat treballant molt”, reconeix el jugador, que aquesta temporada compatibilitza els entrenaments amb el primer equip amb els partits del filial, que competeix a la LEB Plata.

L’explosió de Martínez, que comparteix pis amb Leandro Bolmaro, feia temps que es veia venir. Fa dos anys i mig va tenir una actuació molt destacada en el Basketball Without Borders Global Camp, un campus en què les millors promeses de tot el món van treballar durant un cap de setmana amb jugadors de la NBA. L’estiu del 2018 el català va treballar amb Tryston Lawrence a Carolina del Nord (Estats Units), on va potenciar el tir exterior, el domini de la pilota, el joc de peus i diversos aspectes tècnics. El jugador ha sigut una referència en els equips inferiors de la selecció espanyola. L’estiu passat es va penjar la medalla de plata a l’Europeu U20, on va ser escollit en el millor cinc del torneig. Els èxits venen de lluny. L’any 2016, per exemple, es va proclamar campió de l’Eurolliga en categoria júnior. El seu entrenador va ser Alfred Julbe, el tècnic que el va començar a reconvertir a la posició d’aler. En aquell equip també hi havia Aleix Font, que no seguirà al Brose Bamberg, l’equip que el va adquirir aquest estiu en qualitat de cedit. El club alemany va prescindir dels seus serveis sense que l’escorta hagi debutat encara en la competició alemanya ni tampoc en la Basketball Champions League. “Font ha encaixat bé amb el grup, però el salt des de la segona divisió espanyola ha sigut massa gran”, explica Arne Dirks, el director general del Brose Bamberg.

El Joventut de Badalona, a Kazan

Tres partits amb equips catalans

Tres equips catalans disputen aquest dimecres competició europea. El Joventut de Badalona visita l’Unics Kazan rus a l’Eurocup (18.30 hores, DAZN), el Baxi Manresa rep el Lietkabelis lituà a la Champions League (20.30 hores, DAZN) i el Cadí La Seu juga a casa contra el Miskolc hongarès a l’Eurocup (20 hores, Esport3). El Barça i l’Spar CityLift Girona, en canvi, tenen programats els partits per a dijous.

stats