Lliga Femenina
Esports Bàsquet 14/10/2014

De la medalla de plata a la dura realitat: arrenca la Lliga Femenina de bàsquet

El Cadí La Seu d'Urgell i l'Spar CityLift Girona obren aquest dimecres una temporada amb fortes retallades econòmiques

àlex Gozalbo
1 min
Miguel Ángel Ortega i Ramon Jordana / RICARD ROVIRA / FCBQ

BarcelonaLa Lliga Femenina de bàsquet es posa en marxa aquest dimecres amb un exigent calendari que obligarà els equips a disputar sis partits en tres setmanes. La competició arrenca amb la voluntat d'aprofitar l'impuls de la medalla de plata mundial aconseguida per la selecció espanyola, però amb una realitat molt diferent ja que tan sols quatre de les medallistes han decidit no emigrar a l'estranger. Els equips s'han vist obligats a retallar, un any més, els seus pressupostos.

El Cadí La Seu d'Urgell visita la pista de l'Universitario Ferrol (19 hores). Sense Nina Bogicevic, que no va superar el període de prova, l'equip de Miguel Ángel Ortega. "La igualtat serà la gran força de la Lliga Femenina", assegura el tècnic en una entrevista a la web de la Federació Espanyola. "No tenim encara la consistència necessària en les nostres idees de joc i tenim un equip molt jove que li costa entendre una mica tot el que volem fer", va reconèixer l'entrenador després de perdre la final de la Regal Lliga Nacional Catalana - Trofeu Tricentenari.

L'Spar CityLift Girona, per la seva banda, arrenca a Salamanca, on haurà de jugar (21 hores, Teledeporte) contra el potent Perfumerías Avenida. "Ara encara ens estem coneixent, ens falta obtenir una sèrie de mecanismes i començar a conviure amb situacions noves", reconeix Ramon Jordana, que compartirà equip amb la seva filla Noemí Jordana. Ify Ibekwe és la gran aposta de l'equip català.

stats