LLIGA CATALANA
Esports Bàsquet 26/09/2012

El Barça Regal s'adjudica la Lliga Catalana més competida dels darrers anys (69-76)

Els blaugranes superen el Fiatc Joventut en un partit igualat fins el final. Erazem Lorbek, amb 15 punts, el millor del Barça

D.r. Jover
Marcelinho Huertas escapa de Guillem Vives durant la final de la Lliga Catalana

BadalonaEl Barça Regal ha sumat aquest dimecres la 16a Lliga Catalana de la seva història després de superar el Fiatc Joventut per 69-76. Els blaugranes, que han anat gairebé sempre per davant en el marcador, han guanyat la quarta Lliga Catalana consecutiva.

En un Olímpic de Badalona amb més presència de públic que dimarts, la Penya i el Barça han disputat una final molt més igualada que les dels darrers anys, en què el Barça va apallissar els verd-i-negres. Aquest dimecres no ha estat així i la Penya ha demostrat que té més nivell que la temporada passada i el Barça ha evidenciat que encara no ha arribat al nivell exigit per competir a Europa amb garanties.

La Penya ha començat molt millor que el Barça el partit. Ha imprès un ritme alt al partit en què Quezada i Gaffney s'han sentit molt còmodes. Del 4-8 del Barça s'ha passat al 13-8 amb un parcial de 9-0 pels de Salva Maldonado, que han deixat clar que caràcter no els faltarà aquest nou curs. Al final del primer quart, però, el Barça ha marxat per davant (17-18).

En el segon quart els de Xavi Pascual han estat molt superiors. La Penya tan sols ha pogut anotar 12 punts en un quart on la defensa badalonina ha patit molt. No amb Nathan Jawai, que no ha tingut el seu millor partit, però sí amb Lorbek i Ingles. Això ha donat al Barça deu d'avantatge, 29-39, al descans.

Sense pors

L'inici de la segona part ha mostrat un altre Fiatc Joventut. Molt més ficat en el partit, millorant en el rebot defensiu i també més encertat en atac, clau en partits contra rivals d'entitat. Del 29-41 s'ha passat al 42-47 gràcies a l'encert de Manny Quezada. Aquest gran parcial ha fet revifar l'Olímpic de Badalona, que tot i no estar ple ha presentat una bona entrada.

El Barça s'ha posat un pèl nerviós i això ha provocat que Jasikevicius li protestés més del compte a Anna Cardús i s'endugués una falta tècnica. Tot i així els blaugranes han acabat el quart amb sis punts de renda, 49-55. En els darrers deu minuts la Penya sempre ha estat dins del partit, però s'ha vist clar que el Barça era qui manava en el partit. A falta de dos minuts la Penya ja s'ha vist nou per sota (64-73) i els seus intents de remuntada han estat en va.

El 69-76 final ha donat al Barça la seva 16a Lliga Catalana, la quarta consecutiva contra la Penya, que aquest 2012 ha deixat una gran imatge.