Bàsquet
Bàsquet23/04/2018

Juan Antonio Casanova: "Hi ha poca literatura fiable de bàsquet"

El periodista presenta el seu llibre '366 historias de baloncesto'

àlex Gozalbo
i àlex Gozalbo

Barcelona"Sabíeu que els Harlem Globetrotters van perdre la imbatibilitat contra un combinat liderat per Abdul-Jabbar? O que el 23 d'abril de l'any 1954 la NBA va aplicar la norma dels 24 segons?" Julián Felipo i Jesús Pérez Ramos han presentat aquest dilluns '366 historias de baloncesto' (Zona 131 Ediciones de Basket), un llibre del mític periodista Juan Antonio Casanova que descobreix anècdotes poc conegudes de la història d'aquest esport.

"Alfredo Relaño va fer un llibre igual, molt ben escrit, però de futbol, i jo vaig decidir traslladar la idea al bàsquet. El problema és que hi ha poca literatura fiable de bàsquet. De futbol, una mica més. Vaig tenir més feina que ell per buscar informació", bromeja Casanova, conegut carinyosament com a JAC.

Cargando
No hay anuncios

"Un dels problemes és que fora de la NBA costa trobar informació. El que no has viscut personalment és difícil de trobar", reconeix Casanova, que quan escrivia el llibre es va quedar amb una història a mitges, la d'un jugador de Sabadell que va anotar 70 punts abans de la guerra.

El periodista, conegut per les seves cròniques a 'La Vanguardia', reconeix que l'esport de la cistella no passa pel seu millor moment. "El bàsquet d’aquí no està mort però ha viscut èpoques millors. A l’ACB caldria recuperar l’esperit dels primers temps: sacrifici en benefici del bé comú. Es prenen decisions, com la de les finestres de la FIBA, sense tenir els millors jugadors, ridícules", opina Casanova, que està treballant en un nou llibre ('Los forjadores de la ACB').

Cargando
No hay anuncios

La presentació del llibre, que es pot comprar a la web de Zona 131, s'ha realitzat a l'NBA Café Barcelona i ha reunit tant periodistes com jugadors i aficionats del bàsquet, que han disfrutat escoltant les anècdotes del JAC, a qui Sasha Djordjevic i Roger Esteller van aconseguir afaitar el bigoti després de dos títols del Barça. "Era una altra època, en què els periodistes podíem conviure amb els jugadors i viure el món de l’esport des de més a prop que ara", confessa.