Nick Calathes guia el millor inici del Barça des del 2014
El base està realitzant un primer tram de temporada majúscul
BarcelonaEl Barça es va mantenir invicte dimarts perquè Nikola Mirotic va anotar una cistella sobre la botzina contra el Fenerbahçe, però també perquè Nick Calathes va repartir set assistències. El base del Barça està realitzant un primer tram de temporada majúscul. Més ben acompanyat que la campanya passada gràcies a l'arribada de Niko Laprovittola i Rokas Jokubaitis, el director de joc s'ha acostumat a l'excel·lència.
"Dimarts vam aconseguir una gran victòria fora de casa contra un rival difícil. És un triomf que significa molt per a nosaltres i que ens anima a competir bé a la pista del Maccabi. L'equip israelià té una bona defensa i espera un altre partit difícil. Hem d'estar preparats perquè el seu pavelló sempre presenta un gran ambient", diu Calathes, que ha començat l'Eurolliga amb una mitjana de 7,8 punts i 5,3 assistències.
La derrota de l'AX Armani Exchange de Milà a Munic va deixar el Barça com a únic equip invicte a l'Eurolliga. El conjunt blaugrana no començava la màxima competició guanyant els sis primers partits des de la temporada 2014-15. El següent repte arribarà aquest dijous, quan els jugadors entrenats per Sarunas Jasikevicius visitaran la pista d'un Maccabi (20.05 h, DAZN) que acumula tres victòries consecutives. Calathes, a qui al vestidor coneixen amb el sobrenom de Quilates (quirats), és net d'un heroi de la Segona Guerra Mundial que es va saber reinventar com a enginyer. La seva influència sobre el Nick, a qui intentava anar a veure com s'entrenava cada dia, va ser molt gran: “El meu avi va ser una part important per entendre el meu èxit i la meva carrera, perquè m’empenyia molt i també era el meu gran fan”.
El cognom Calathes, que en grec es tradueix com a cistella, va ser una premonició, perquè el Nick ben aviat es va sentir atret pel bàsquet. Quan tenia vuit anys, amb la complicitat dels seus germans i d’un veí, va demanar al seu pare que li construís una pista de bàsquet al pati de casa seva. Els va dir que sí, però va exigir que hi col·laboressin. Els nens van posar a la venda una col·lecció de cromos de bàsquet que incloïa la carta de Pete Maravich en el seu any de rookie. Van recaptar 400 dòlars, quantitat suficient per començar les obres. Des d’aleshores la seva vida no es pot explicar sense el bàsquet.