Bàsquet - Eurolliga

El Madrid s'escapa viu d'un clàssic amb polèmica

El club blaugrana emetrà una queixa interna a l'Eurolliga per la cistella anul·lada a Jan Vesely

Reial Madrid, 65 - Barça, 64

• Reial Madrid: Campazzo (6), Musa (4), Abalde, Deck (20), Tavares (8) -cinc inicial-; Poirier (14), Hezonja (7), Sergio Rodríguez (4), Rudy Fernández, Llull (2) i Ndiaye. Entrenador: Chus Mateo.
  • Barça: Satoransky (10), Abrines (11), Kalinic (7), Da Silva (3),  Vesely (12) -cinc inicial-; Brizuela (2), Hernangómez (15), Parker, Nnaji, Jokubaitis (6) i Parra. Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials:  12-19/ 16-11 / 23-11 / 14-23
  • Àrbitres: Belosevic, Nedovic i Kardum.
  • Eliminat: Satoransky.
  • Pavelló: WiZink Center, 11.432 espectadors.

Tercer clàssic de la temporada, tercera decepció blaugrana. El Barça va remuntar 14 punts en uns últims minuts sensacionals però es va quedar sense premi a la pista del Reial Madrid (65-64). Després de posar la por al cos a l'equip blanc, el conjunt culer no va tenir fortuna en un últim minut ple de girs de guió i revisions arbitrals. Els visitants van tenir més coratge que solvència contra un rival molt més madur.

Cargando
No hay anuncios

"Defensivament hem fet un partit molt bo, però en atac ens ha faltat fluïdesa. Hem jugat molt bé a bàsquet i hem fet un primer quart i mig brillant", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador català va tenir la baixa de Nico Laprovittola. L'argentí, amb molèsties a l'adductor esquerre, no va poder disputar el clàssic i la seva evolució marcarà la seva disponibilitat de cara als pròxims partits. "Sabíem que seria un partit llarg i difícil. Els baixos percentatges han sigut decisius", va dir Chus Mateo. El tècnic no va poder comptar amb Guerschon Yabusele.

Els aficionats culers es van indignar amb una cistella de Jan Vesely que no va pujar al marcador perquè el cronòmetre oficial es va aturar durant la possessió del Barça. Després de revisar la jugada, els àrbitres van considerar que l'equip blaugrana havia exhaurit els 24 segons reglamentaris i van donar la pilota al Madrid. El club blaugrana emetrà una queixa interna a l'Eurolliga, però no pot impugnar el partit perquè no va signar l'acta sota protesta.

Cargando

La posada en escena del Barça va ser molt il·lusionant. L'equip blaugrana va aprofitar uns primers minuts dominants de Willy Hernángómez per construir-se una bona diferència contra un Reial Madrid negat des de la línia de 6,75 metres. El conjunt blanc va fallar els primers 14 triples que va intentar. La renda visitant va arribar a ser de 14 punts (16-30). La reacció blanca va ser possible gràcies a Facu Campazzo, Gaby Deck i el rebot ofensiu.

Cargando

Mateo va encertar en les rotacions contra un rival blaugrana que en algunes fases del clàssic va trobar a faltar la capacitat de generar joc de Laprovittola. Més que els seus punts, el conjunt català va enyorar la seva capacitat per desordenar les defenses rivals. Sis minuts sense anotar van castigar el Barça, que va encaixar un parcial de 12-0 que va ajustar el marcador i va canviar l'estat d'ànim dels dos equips (28-30).

Cargando

Vuit minuts sense anotar

El Barça va allargar la seva sequera anotadora. En total l'equip blaugrana va estar gairebé 8 minuts sense sumar punts i el Reial Madrid ho va aprofitar per treure el morro (32-30). La quarta falta personal de Tomás Satoransky a 13 minuts del final va complicar encara més les rotacions de Grimau. La lectura de partit dels locals va accentuar les debilitats d'un Barça al qual el clàssic se li va començar a fer llarg (51-41).

Cargando

L'arbitratge va aconseguir treure de polleguera el Barça (55-41). El clàssic va mostrar les costures de l'equip blaugrana, però també el seu coratge. Rokas Jokubaitis va aportar energia en un tram final en què la remuntada visitant es va convertir en una possibilitat real (59-59).

Cargando

Una decisió arbitral a 17,3 segons del final va ser decisiva, ja que li va donar la pilota a l'equip blanc quan tan sols guanyava per dos punts de diferència i el conjunt culer li havia posat la por al cos. Amb 63-60 i 4,7 segons per jugar, Satoransky va fallar dos tirs lliures decisius.