Desfeta de l'equip blaugrana per començar una setmana de tres partits

• Baskonia: Howard (26), Miller-McIntyre (20), Díez (5), Sedekerskis (9), Costello (5) -cinc inicial-; Chiozza (4), Raieste, Diop, Kotsar (6), Moneke (19). Entrenador: Dusko Ivanovic.
  • Barça: Satoransky (6), Laprovittola (14), Kalinic (6), Da Silva (12), Vesely (2) -cinc inicial-; Brizuela (2), Hernangómez (9), Abrines (9), Parker (2), Nnaji, Jokubaitis (9) i Parra. Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials:  26-18 / 29-11 / 15-24 / 24-184
  • Àrbitres: Mogulkoc, Petek i Boubert.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Fernando Buesa Arena. 10.033 espectadors.

Mal inici de setmana del Barça. Una primera meitat molt fluixa va condemnar l'equip blaugrana a la pista del Baskonia (94-71), on Dusko Ivanovic va imposar el seu pla de partit. L'entrenador montenegrí és tan antipàtic com efectiu i des que va substituir Joan Peñarroya a la banqueta del conjunt basc encara no ha perdut cap partit a l'Eurolliga.

Cargando
No hay anuncios

"No trobo explicació al partit. No hem estat bé ni en defensa ni en atac i ens han superat des del primer moment", va analitzar Roger Grimau. El tècnic català va recuperar Àlex Abrines, però el seu equip no va competir mai, a Vitòria. Codi Miller-McIntyre i Marcus Howard es van combinar per anotar 46 punts amb 8 triples contra una de les pitjors versions del Barça aquesta temporada. "Hem jugat amb molta energia i l'actitud correcta", va dir Howard.

Cargando

Mig per apatia, mig per males decisions tàctiques en defensa, la primera meitat del Barça va ser molt fluixa. L'equip blaugrana no va ser capaç d'oferir un bon nivell físic i el Baskonia va aprofitar la situació per agafar la iniciativa amb ritme i bons percentatges en el tir exterior. L'equip basc va anotar 55 punts en dos quarts contra un rival català que no es va sentir còmode en cap moment al Fernando Buesa Arena (55-29).

El Barça va utilitzar els primers minuts del tercer quart per intentar redreçar el rumb. Nico Laprovittola va alimentar l'esperança de remuntada amb els seus punts. La seva visió desenfadada sempre ajuda a destensar un equip que necessita les seves sortides de guió. La defensa del conjunt culer va millorar i els seus atacs van tenir més rigor, però trobar continuïtat no va ser senzill. Després d'anotar 29 punts durant els primers 20 minuts, els visitants en van sumar 24 durant el tercer període (70-53).

Cargando

L'últim quart va servir per desactivar les poques opcions de recuperar el terreny perdut que tenia el Barça. Com és costum en els equips entrenats per Dusko Ivanovic, el Baskonia va mantenir la concentració i va fer sang contra un rival que va començar a pensar massa aviat en el partit de divendres. "Em quedo amb la intensitat defensiva del meu equip, que ens ha donat confiança per jugar en atac. Efecte Dusko? L'entrenador només pot perdre un partit. Són els jugadors els que guanyen", va dir l'entrenador local.

Cargando

Després que Chima Moneke protagonitzés un ball final de celebració, l'aler pivot del Baskonia i Darío Brizuela van protagonitzar una intensa discussió. Minuts després fer les paus als vestidors del pavelló.

Insults racistes a Badalona

Nadir Hifi i Michael Kessens, jugadors del París Basketball, van denunciar que durant el partit disputat contra el Joventut al Palau Olímpic de Badalona van rebre insults racistes. "No ho havia vist mai en tota la meva vida. Crits de mico durant el nostre partit a Badalona. Som el 2023 i encara no canvia res, és molt greu", va lamentar Hifi. "Va ser un comportament covard de seguidors que semblen pensar que és acceptable i normal", va afegir Kessens.

Cargando

El club francès va emetre un comunicat en què va qualificar els insults d'inacceptables. "Això és un discurs d'odi", va criticar l'entitat, que va demanar mesures a l'Eurocup. "Estem tots tristos i commocionats", va assegurar David Kahn, president del París Basketball.

La Penya també ha emès un comunicat. "El Club Joventut Badalona rebutja enèrgicament qualsevol tipus de comportament i/o comentari intimidatori, vexatori, racista i/o xenòfob. L’entitat sempre defensa l’absolut respecte als rivals, àrbitres i aficionats que ens venen a visitar al Palau Olímpic cada setmana. Dit això, vol expressar que no permetrà que una acusació de racisme infundada pugui devaluar la imatge d’un club històric com el nostre, ni que es posi en dubte la integritat dels nostres socis i aficionats. Ser el bressol del bàsquet representa un gran honor, però també comporta una immensa responsabilitat, per custodiar valors com la integració, respecte, convivència, igualtat, diversitat, esforç, treball en equip i companyonia que transmetem als més de 500 nens, nenes i adolescents que nodreixen el nostre planter".