• Barça: Satoransky (9), Laprovittola (7), Kalinic (7), Da Silva, Vesely (17) -cinc inicial-; Hernangómez (9), Parker (9), Jokubaitis (2), Abrines (12), Parra (2) i Nnaji. Entrenador: Roger Grimau.
  • València Basket: Jones (15), Puerto (2), Ojeleye (8), Reuvers (2), Touré (4) -cinc inicial-; López-Arostegui (10), Claver (3), Davies (5), Jovic (6), Pradilla (2), Inglis (13) i Ferrando. Entrenador: Àlex Mumbrú
  • Resultats parcials:  25-16 / 12-17 / 17-19 / 20-18
  • Àrbitres: Fernando Rocha, Igor Dragojevic i Steve Bittner .
  • Eliminat: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 5.128 espectadors.

El Barça ha construït la seva història envoltat d'aficionats patidors. El pessimisme és tan inherent al club blaugrana com l'escut. L'entorn culer sap perfectament que el partit més important sempre és el que arriba després d'una derrota, ja que quan s'encadenen dues decepcions la paraula crisi comença a aparèixer a les converses dels aficionats del Barça. Bon coneixedor de la idiosincràsia de la casa, Roger Grimau tenia subratllat el partit contra el València Basket (74-70), que va acabar amb una soferta victòria local que va servir per treure's el mal regust de boca de la desfeta de Vitòria. Respira l'equip, respira l'afició.

Cargando
No hay anuncios

El triomf no va ser gens senzill. El Barça va fallar 25 dels 30 triples que va intentar. L'encert des de la línia de 6,75 metres va ser del 16,7%. Però, tot i això, la victòria es va quedar al Palau Blaugrana. "La reacció de l'equip ha sigut espectacular. No hem fet un partit brillant, però hem aconseguit la victòria", va opinar Grimau.

Cargando

Ben construït per Luis Arbalejo, el València Basket és un equip molt més físic i fiable que altres temporades. Àlex Mumbrú compta amb una plantilla llarga d'una consistència atlètica notable. No és un rival gens senzill. Durs com una roca, els seus jugadors no tenen por al contacte i obliguen els adversaris a anar a totes en cada duel directe.

Obligat a canviar l'estat d'ànim després de la derrota a la pista del Baskonia, el Barça va començar el partit amb gana. L'equip blaugrana va treure petroli dels tirs de mitjana distància de Jan Vesely, una habilitat que mai passa de moda. Els baixos percentatges d'encert van ser una llosa per al conjunt valencià, que ben aviat es va veure amb un desavantatge d'onze punts en el marcador (25-14).

Cargando

La defensa visitant va accentuar la seva intensitat durant un segon període en què el Barça va tenir problemes per anotar. L'equip blaugrana tan sols va anotar quatre punts en sis minuts i mig, una circumstància que el València Basket va aprofitar per eixugar la diferència de punts (29-28). La mala punteria des de la línia de 6,75 metres va ser una llosa per als locals, que van fallar 14 dels 15 triples que va intentar durant la primera meitat (37-33).

El tercer quart va ser un intercanvi de cops constant. El Barça intentava donar velocitat a la circulació de la pilota i el València Basket contestava acumulant jugadors físics a prop de cistella. Adaptar-se a l'exigent nivell de contactes va ser una obligació per als dos equips, que van arribar als últims deu minuts amb tots els escenaris oberts (54-52).

Cargando

Cinc minuts decisius

El partit va arribar empatat als últims cinc minuts (60-60). Un parcial de 8-0 amb, ara sí, dos triples d'Abrines i Kalinic va començar a dibuixar de blaugrana el duel (68-60). Tot i veure's contra les cordes, el València Basket no es va rendir i va reaccionar amb personalitat per obligar els locals a mantenir la concentració fins al final. "Estem competint bé, però ens ha faltat més encert", va opinar Mumbrú.