Els cognoms de sis lletres es posen de moda a Can Barça

Kevin Punter i Jabari Parker encomanen el seu caràcter competitiu a un Barça inspirat

Dos defensors del Mònaco intenten aturar Kevin Punter
16/10/2024

BarcelonaKevin Punter i Jabari Parker, dos nord-americans atípics criats en barris estigmatitzats de Nova York i Chicago, van disparar la il·lusió del Palau Blaugrana. Els dos jugadors, que no saben fer les coses a mitges, van encomanar el seu caràcter competitiu a un Barça que va superar amb nota la primera prova de foc de l'Eurolliga. L'equip català va desactivar l'AS Mònaco (86-71) i viatjarà a Belgrad amb ganes de discutir-li el lideratge de la competició a l'Estrella Roja.

Joan Peñarroya va innovar col·locant junts Jabari Parker, Jan Vesely i Willy Hernangómez en el cinc titular. Un equip carregat de centímetres per marcar el nivell físic des del primer minut. L'aposta no va tenir un efecte immediat, però el conjunt blaugrana va ser capaç d'obrir una escletxa important en el marcador en un primer quart molt ofensiu (26-16).

El Mònaco va tenir les baixes de Nick Calathes i Furkan Korkmaz, dos dels jugadors que han d'ajudar a marcar diferències. Tot i això, l'equip monegasc va saber diversificar les seves fonts d'anotació alternatives. A més, va anar millorant la defensa. El Barça, que quan no pot córrer empitjora els seus percentatges, tan sols va poder anotar 4 punts en 5 minuts (30-30). Un tram final més inspirat i la reaparició de Kevin Punter, que va anotar 13 punts en 12 minuts, van permetre al conjunt català arribar al descans amb una situació favorable (47-39).

Joan Peñarroya, entrenador del Barça.

Abrines, inèdit durant la primera meitat, va tenir minuts a l'inici d'un tercer quart en què el Barça va treure petroli de la rauxa de Laprovittola, Punter i Parker (67-49). L'argentí i els dos nord-americans oloren sang com ningú i saben castigar els minuts de debilitat que qualsevol rival que visita el Palau Blaugrana té en algun moment del partit. Si intueixen por, acceleren. Si detecten pànic, s'acarnissen (71-54).

El Barça va arribar als 20 punts d'avantatge a deu minuts del final, quan va tenir la sensació de feina feta (74-54). El Mònaco va aprofitar la desconcentració local per reduir diferències, però mai va tenir opcions de capgirar el resultat (76-65). Quan el partit ja estava decidit, les constants revisions arbitrals van treure de polleguera els aficionats culers.

Belgrad, nova prova

El Barça visitarà divendres l'Estrella Roja a Belgrad. L'equip serbi, que dimarts va aconseguir la victòria a la pista del Fenerbahçe, es manté invicte a l'Eurolliga (3-0).