Bàsquet - Eurolliga

Nick Calathes, altruista de professió (88-83)

El base es converteix en el jugador amb més assistències de la història de l'Eurolliga

Nick Calathes

BarcelonaEl Barça va acabar amb la ratxa de l'AS Mònaco, que va arribar al Palau Blaugrana després de guanyar vuit dels seus últims partits. L'equip blaugrana va fer seu el triomf (88-83) en una nit que serà recordada per sempre pel rècord de Nick Calathes, que va superar el registre de Vassilis Spanoulis i es va convertir en el jugador amb més assistències de la història de l'Eurolliga. El base va sumar 10 punts, 6 assistències i 6 rebots. "Estic molt orgullós dels entrenadors i dels companys que he tingut durant tota la meva carrera, que m'han posat les coses molt fàcils. El rècord és un honor per a mi. Ens ha costat tancar el partit contra un rival molt difícil", va opinar.

L'altra notícia positiva va ser el partit de Dante Exum, que va anotar 22 punts. "Hem fet tot el que calia per guanyar el partit. Aquesta victòria és la millor manera de celebrar la renovació del meu contracte", va dir el jugador australià. "Ens hem relaxat contra un rival que té un gran talent. El Mònaco és un rival complicat i ens ha costat aconseguir aturar la seva ratxa", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà va tenir les baixes de Cory Higgins i Pierre Oriola.

Sertac Sanli va aprofitar les dues faltes personals de Donatas Motiejunas en tan sols dos minuts de partit per anotar set punts durant un primer quart en què la iniciativa ofensiva la va tenir el Mònaco. L'equip visitant va construir-se una diferència de cinc punts (6-11) contra un Barça que va trigar a agafar el to al partit (20-20).

Tot i tenir bons percentatges en el tir i aconseguir alguns rebots ofensius, el Barça no va produir punts al seu ritme habitual. El conjunt català es va aferrar a l'activitat de Nigel Hayes-Davis, més actiu que altres dies, i la inspiració de Nico Laprovittola per agafar una renda de vuit punts just abans del descans (42-34).

Els jugadors amb una pancarta contra la guerra.

El Barça va obtenir una diferència de 16 punts (57-41) durant un tercer quart en què Exum va convertir-se en un dels pals de paller del joc ofensiu culer. Una vegada oberta l'escletxa, l'equip blaugrana es va relaxar contra un rival que va aprofitar els triples de Dwayne Bacon per ajustar el marcador (66-62). El Mònaco va ser capaç d'obtenir una diferència de tres punts a cinc minuts del final (70-73), quan va aparèixer la versió més sòlida i concentrada del líder de l'Eurolliga. Les bones accions defensives de Calathes, Exum i Davies i la fiabilitat des de la línia de tir lliure van servir per tancar el partit.

El Barça tancarà aquest dissabte una setmana de tres partits visitant la pista del València Basket (18 h, Movistar). L'equip blaugrana ha de disputar un total de 13 partits en tan sols 29 dies del mes de març.

La Penya, contra el Breogán

Tres setmanes després de l'últim partit al Palau Olímpic, el Joventut Badalona rep aquest divendres (20 h, Movistar) el Río Breogán en un duel que pertany a la 18a jornada de la Lliga Endesa. L’enfrontament contra els gallecs serà el primer dels deu partits que l'equip verd-i-negre disputarà en els pròxims 25 dies. Ferran Bassas serà baixa. El base continua recuperant-se de la fissura que pateix al primer metacarpià de la mà dreta.