L’aler pivot de Chicago completa la seva millor actuació amb la samarreta del Barça

Jabari Parker, el protagonista de la victòria del Barça
  • Barça: Satoransky (10), Abrines (1), Kalinic (7), Da Silva (4),  Vesely (14) -cinc inicial-; Brizuela (-), Laprovittola (4), Hernangómez (18), Parker (20) i Jokubaitis (8). Entrenador: Roger Grimau.
  • Estrella Roja: Napier (2), Nedovic (11), Davidovac (12), Mitrovic (22), Bolomboy (4) -cinc inicial-; Teodosic (13), Giedraitis (9), Tobey (6), Ilic (2), Kuzmic i Dos Santos. Entrenador: Ioannis Sfairopoulos.
  • Resultats parcials:  21-18 / 26-25 / 18-19 / 21-19.
  • Àrbitres: Javor, Paternico i Vyklicky.
  • Eliminat: Mitrovic.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 5.447 espectadors.

Jabari Parker és un tipus discret. El jugador nord-americà no acostuma a parlar gaire, però a poc a poc s'està guanyant el crèdit dels aficionats del Barça. La seva actuació contra l'Estrella Roja va ser decisiva per aconseguir la victòria (86-81). L'aler pivot va sumar 20 punts i 5 rebots en 22 minuts de joc. Una cistella seva en l'últim minut va ser bàsica per assegurar el triomf contra un rival que volia marxar del Palau Blaugrana amb una recompensa més gran.

"Ha sigut un partit dur perquè ells han sabut explotar les nostres debilitats. Els meus companys m'han ajudat molt i han tingut paciència. Avui m'han sortit les coses", va explicar Parker, que minuts abans dels partits acostuma a llegir un llibre. Un dels últims que ha llegit és La disciplina marcará tu destino. El poder del autocontrol, de Ryan Holiday.

Willy Hernangómez també va completar una bona actuació. El pivot va sumar 15 dels seus 18 punts durant una primera meitat rodona. "Esperàvem un partit d'aquestes característiques perquè ells tenen bons jugadors. Hem patit per controlar el rebot, on ells ens han castigat. Però hem tret el caràcter per assegurar la victòria en un partit complicat a casa", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador va recuperar Nico Laprovittola i Rokas Jokubaitis, dos jugadors bàsics per a la seva creació de joc.

Celebració de Willy Hernangómez

El Barça gira rodó, però només ho fa per moments. L'equip blaugrana va aprofitar 15 minuts molts bons per assegurar-se una diferència de 17 punts, però a poc a poc el seu joc es va anar diluint. L'Estrella Roja va aprofitar una bona segona meitat per empatar el partit a dos minuts del final, quan el conjunt català va saber mostrar la seva versió més efectiva. Les jugades de Jan Vesely i Jabari Parker van servir per assegurar una victòria molt celebrada pels aficionats.

Ioannis Sfairopoulos és un dels millors entrenadors de l'Eurolliga i ho va demostrar condicionant el partit amb algunes situacions tàctiques molt ben parides, però l'Estrella Roja encara necessita temps per interioritzar el seu llibre d'estil. L'herència de Dusko Ivanovic, que ara intenta rescatar el Baskonia per enèsima vegada, encara és molt visible.

Triple compromís català

El següent partit del Barça arribarà diumenge, quan l'equip català rebrà el Lenovo Tenerife al Palau Blaugrana. La jornada de la Lliga Endesa té aquest dissabte tres partits amb presència catalana. El Baxi Manresa visita el MoraBanc Andorra (18 h, Movistar Deportes 2). A més, el Joventut juga a la pista del Río Breogán (18 h, Movistar Deportes). El Bàsquet Girona, per la seva banda, rep l'Unicaja (20.45 h, #Vamos).