"La guerra és el pitjor que pot passar al món": el Barça de bàsquet no viatja a Rússia

L'Eurolliga ajorna el partit de Sant Petersburg i l'equip blaugrana es queda a Barcelona

2 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaDesprés de l'inici dels bombardejos a Ucraïna, l'Eurolliga va suspendre el partit que el Barça havia de disputar aquest divendres a la pista del Zenit de Sant Petersburg. L'organisme es va reunir d'urgència per analitzar la situació. Tot i que inicialment havia obtingut garanties de les autoritats russes que els equips estrangers podrien entrar i sortir del país sense problemes, els dirigents van recular i van ajornar tant el partit de l'equip blaugrana com el Bayern-CSKA de Moscou i el Bitci Baskonia-Unics Kazan.

"El que més ens preocupa és que ens assegurin la seguretat de l'expedició, i és per això que des de primera hora del matí Mario Fernández ha mantingut converses amb l'Eurolliga", va reconèixer Joan Carles Navarro, mànager general de la secció de bàsquet. Tot i que inicialment havia anunciat que mantindria el calendari mentre la integritat dels equips participants no estigués en risc, l'Eurolliga va cedir a la pressió dels clubs i va adoptar aquesta mesura de precaució. "Només ens queda pensar en la nostra feina. Ens hem de quedar al marge de la política en aquests moments. A mi em preocupa que tot està passant molt a prop de la meva terra. La guerra és el pitjor que pot passar al món. Espero que s'acabi molt aviat i sense que la gent mori. Tothom està preocupat, no només jo", va reconèixer Sarunas Jasikevicius. L'Eurolliga es reunirà aquest divendres amb els 18 clubs participants.

Àlex Abrines

Els jugadors no veien clara la situació. "La guerra no és per agafar-se-la a broma", va recordar Brandon Davies. "No em fa gaire gràcia haver de viatjar a Rússia, la veritat", va reconèixer Àlex Abrines. Saras va bromejar per treure ferro de la situació: "L'Àlex sempre està avorrit". "No soc expert en política i no estic 100% segur de com evolucionarà la situació. El que hem de fer és concentrar-nos en la nostra feina", va argumentar Nigel Hayes-Davis. L'aler nord-americà veu l'equip en bona dinàmica. "Vam tenir dos o tres dies per pair l'èxit a la Copa del Rei i ara arriba el moment de tornar-nos a concentrar perquè el calendari que ens ve és molt dur. Les setmanes vinents seran molt intenses. Guanyar un títol és important, però la cosa més important és jugar de la manera correcta. Quan ho fem, acostumem a tenir èxit", va afegir. El mes de març que li caurà al Barça és inhumà, perquè haurà de disputar dotze partits en tan sols quatre setmanes.

Calathes, rècord ajornat

El partit d'aquest divendres havia de servir perquè Nick Calathes es convertís en el jugador de la història de l'Eurolliga amb més assistències. El base del Barça està a tan sols una passada d'igualar el rècord de Vassilis Spanoulis (1.607 assistències), però el nou registre haurà d'esperar. El Zenit de Sant Petersburg, per la seva banda, tindrà més temps per ultimar la reaparició de Shabazz Napier, un jugador que es va lesionar a la pretemporada.

stats