Bàsquet - Eurolliga

El Barça agafa una dimensió èpica a la pista del campió (93-95)

L'equip blaugrana recupera un desavantatge de 12 punts contra l'Anadolu Efes

BarcelonaGesta a Istanbul. El Barça va aconseguir superar l'Anadolu Efes, vigent campió de l'Eurolliga, en un partit que es va resoldre a la pròrroga (93-95). L'equip blaugrana va recuperar un desavantatge de 12 punts contra el conjunt turc en una tarda farcida d'èpica. Sertac Sanli, que va anotar 24 punts amb 4/5 triples, va ser un dels herois en un dia en què Sarunas Jasikevicius va tenir les baixes de Nick Calathes, Cory Higgins i Àlex Abrines al Sinan Erdem Sports.

"Hem vist un gran partit de bàsquet i hem tingut uns moments molt emocionants. És l'hòstia acabar guanyant aquest tipus de partits. L'equip s'ha crescut, especialment els joves", va analitzar Saras. L'entrenador lituà va destacar el partit de Sergi Martínez, que va fer una feina molt completa. "En defensa és molt sòlid i en atac sap què ha de fer, cada vegada fa més coses", va afegir.

Cargando
No hay anuncios

Ergin Ataman va tenir la baixa de Chris Singleton, que portava 214 partits consecutius a l'Eurolliga. L'Anadolu Efes va trigar a agafar el pols al partit i va arribar a tenir un desavantatge de set punts contra un Barça que va protagonitzar una bona posada en escena (5-12), però quan va agafar ritme ofensiu la seva producció anotadora es va disparar. El conjunt turc, que va llançar 18 tirs lliures en tan sols 20 minuts, va anotar 47 punts a la primera meitat, que es va tancar amb una renda local de 10 punts (47-37).

La segona part no va començar bé per al Barça, que va arribar a tenir un desavantatge de 12 punts (57-45). Jasikevicius va sacsejar tàcticament el partit fent coincidir Nikola Mirotic, Pierre Oriola i Brandon Davies sobre el parquet. La innovació tàctica va descol·locar el rival turc, que també va tenir problemes per aturar Sanli. El pivot turc va fer contra els seus excompanys el millor partit amb la samarreta culer. El conjunt culer hauria pogut sentenciar la victòria, però amb cinc punts de renda i un minut per jugar Nigel Hayes-Davis va fallar dos tirs lliures i l'Anadolu Efes va forçar la pròrroga (80-80).

Cargando

En el temps extra, el Barça es va quedar sense Mirotic i l'Anadolu Efes, sense Larkin ni Ataman, que va ser expulsat per dues tècniques. L'equip català va saber construir-se una diferència de set punts (84-91), però va tornar a patir per tancar un partit d'aquells que fan afició.

Cap de setmana intens

El Barça tornarà a tenir partit diumenge (18.30 h, Movistar Deportes), quan rebrà el Bitci Baskonia. Els altres dos equips catalans de la Lliga Endesa també juguen aquest cap de setmana a casa. El Baxi Manresa, que s'ha reforçat amb el pivot Ondrej Hustak, rep aquest dissabte (20.45 h, Movistar Deportes 1) el Lenovo Tenerife. El Joventut de Badalona, per la seva banda, s'enfronta diumenge (17 h, Movistar Deportes 1) a l'UCAM Múrcia.