Bàsquet - Eurolliga

El Barça abaixa els fums al Madrid (93-80)

L’equip blaugrana aprofita el clàssic per quedar-se com a líder en solitari

3 min
Sertac Sanli i Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça va abaixar els fums al Reial Madrid i es va quedar com a líder en solitari de l'Eurolliga (93-80). El clàssic del Palau Blaugrana, un partidàs amb ambient prepandèmia, tindrà una influència minúscula en el desenvolupament de la temporada, però condicionarà l’estat d’ànim dels dos equips durant unes setmanes. El conjunt català es va endur la victòria i va trencar una ratxa de sis victòries consecutives de l’etern rival.

Nikola Mirotic, que va sumar 31 punts, 10 rebots i 9 faltes rebudes, va ser l'heroi local en una nit en què Brandon Davies, que va anotar 14 punts en la primera meitat; Nico Laprovittola, que va fer una gran segona part, i Sergi Martínez, que va fer una exhibició defensiva, també van trobar el seu protagonisme. "Tot el mèrit és dels meus companys, del cos tècnic i del públic del Palau", va dir l'aler pivot montenegrí.

Sarunas Jasikevicius va tornar a tenir les baixes de Nick Calathes, Cory Higgins i Àlex Abrines. L’entrenador lituà va fer debutar Dante Exum. El jugador australià va tenir un paper testimonial, però va deixar entreveure alguna pinzellada de la seva utilitat imminent. Pablo Laso, per la seva banda, va competir sense Carlos Alocén, Alberto Abalde, Trey Thompkins ni Anthony Randolph.

Rokas Jokubaitis.

El Madrid va aprofitar tres minuts inicials de sequera blaugrana per construir-se una diferència de set punts al Palau (2-9). La reacció del Barça va ser molt sòlida. Nikola Mirotic, que tan sols va fallar un tir lliure en una primera meitat perfecta, i Brandon Davies van saber trobar bons llançaments per capgirar el resultat en el marcador i donar una diferència de 12 punts a l’equip local (43-31). El conjunt culer va ser capaç de combinar bones transicions defensives i d’anotar 51 punts en una primera part en què el rival va patir en la lluita pel rebot (51-42).

El segon clàssic de la temporada es va jugar en un Palau Blaugrana que va servir per recordar-nos com era l’ambient del pavelló abans de la pandèmia. Tant Jasikevicius com Laso van intentar estirar les seves plantilles i introduir matisos tàctics interessants durant una nit que va regalar mil motius per enamorar-se del bàsquet. Laprovittola va liderar l'aportació ofensiva del Barça durant un tercer quart en què la diferència local va créixer fins als 14 punts (60-46). La màxima renda culer va ser de 15 punts en un tram final de partit en què, a diferència de la Supercopa, el conjunt català no es va deixar enredar per un rival que va buscar en els àrbitres l'excusa per la derrota.

Sarunas Jasikevicius

Tenerife, següent repte

Després del mal sabor de l’última derrota contra el Bitci Baskonia, el Barça reprendrà la Lliga Endesa aquest diumenge, quan visitarà la pista del Lenovo Tenerife (18.30 h, #Vamos). El Joventut de Badalona i el Baxi Manresa, en canvi, competeixen aquest dissabte. La Penya rep el Coosur Betis (18 h, Movistar Deportes 1). “Haurem de fer moltes coses bé, sobretot ser més sòlids defensivament, jugar amb energia i estar concentrats tàcticament. Juguem contra un equip que ha canviat d’entrenador i tenen rutines diferents. Nosaltres sempre intentem defensar bé, i quan som sòlids en defensa, quan tenim energia, som capaços de treure el rival del seu espai i fer punts fàcils. Si estem sòlids defensivament, és un punt important per a nosaltres”, va dir Carles Duran, que tindrà la baixa de Zsombor Maronka. L’equip bagenc, per la seva banda, juga a la pista del Gran Canària (18 h, Movistar Deportes).

stats