La norma que obliga els entrenadors de bàsquet a adaptar el seu itinerari formatiu afecta 10.800 tècnics
Aquesta és la xifra de preparadors que entre els anys 2000 i 2008, quan es va aprovar la Llei de Professions de l'Esport, van realitzar cursos d'iniciació, primer i segon nivell
BarcelonaSegons ha pogut saber l'ARA, la nova norma que obliga els entrenadors de bàsquet a adaptar el seu itinerari formatiu afecta 10.800 tècnics. Aquesta és la xifra de preparadors que entre els anys 2000 i 2008, quan es va aprovar la Llei de Professions de l'Esport, van realitzar cursos d'iniciació, primer i segon nivell.
Tal com va avançar l'ARA, la Secretaria General de l'Esport estudia una moratòria del règim sancionador perquè els entrenadors puguin adaptar els seus itineraris formatius. Les protestes dels tècnics de bàsquet han provocat que es tornés a analitzar el nou sistema que busca homogeneïtzar les formacions dels tècnics esportius.
Els entrenadors, que aquest cap de setmana han signat les actes dels seus partits amb les inicials JJSE ("Jo ja sóc entrenador"), preparen mobilitzacions i estudien aturar les competicions. Els tècnics compten amb el suport d'alguns companys de l'ACB, com ara Pedro Martínez o Salva Maldonado.
La Llei de Professions, l'origen de tot el conflicte actual, es debatrà al Parlament el pròxim dimecres 3 de desembre. La Secretaria General de l'Esport té la voluntat de buscar una solució per als entrenadors que han obtingut la seva titulació entre els anys 2000 i 2008.
L'advocat Manel Atserias presentarà aquesta setmana un informe jurídic sobre el qual pretén impugnar als tribunals de justícia el nou canvi normatiu que obliga els entrenadors de bàsquet a adaptar els seus itineraris formatius. "No em tremolarà la mà a l'hora de demanar responsabilitats", diu.
La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), per la seva banda, està preparant una reunió amb les federacions de tots els esports ja que la situació no és exclusiva del món del bàsquet. El seu objectiu és adaptar la legislació a la realitat que viuen la majoria de clubs de Catalunya.
A més, la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) organitzarà aquest dimarts un col·loqui amb periodistes per aclarir la situació. L'acte comptarà amb la presència de Joan Fa (president), Toti Mumbrú (gerent), Xavier Rodríguez (director tècnic) i Joan Cortés (àrea de formació).
Pressionat pels seus associats, el Comitè d’Entrenadors de l'Associació Catalana d'Entrenadors de Bàsquet (ACEB) ha endurit la seva postura.