“La desaparició del Sant Josep seria una pèrdua tremenda”
L’històric club badaloní celebra aquest dimarts una assemblea decisiva
BadalonaL’Orfeó Badaloní acollirà aquest dimarts (19.30 h) una assemblea extraordinària del CB Sant Josep en què la junta directiva explicarà la situació actual i presentarà una proposta d’actuació per evitar la desaparició d’aquest club històric del bàsquet català. “El Sant Josep és un club amb 81 anys d’història. Som un club referent en el bàsquet formatiu. Fem una tasca que és molt necessària i que la gent de Badalona valora molt, tant a nivell esportiu com social, ja que tenim més de 300 famílies implicades. La desaparició d’un club com el nostre seria una pèrdua tremenda per al bàsquet català. Farem tot el que estigui a les nostres mans per evitar-ho”, assegura a l’ARA Ibon Orrantia, president del club.
L’origen del problema són les denúncies d’un veí, que es va queixar per la mala insonorització del pavelló on juguen els equips del club badaloní. “Estem en una situació crítica. Hem fet les obres que ens va demanar l’Ajuntament, però el veí que va fer la denúncia per soroll es nega a deixar-nos fer la prova de comprovació. L’alcalde de Badalona [Xavier García Albiol] ens va dir dijous que tenen tota la voluntat de solucionar la situació i que es tracta d’un problema tècnic”, explica Orrantia. La gent del CB Sant Josep està esgotada, ja que porta molts mesos lluitant per solucionar el problema. “El cansament acumulat d’aquest dies és molt gran perquè cada vegada que solucionem un entrebanc ens apareix un problema nou. Jo penso que aconseguirem salvar la situació, però seran els socis els que ho hauran de votar. Nosaltres els explicarem una línia legal que pot solucionar la situació, però continuem necessitant pistes per entrenar i jugar”, diu el president, que ha estudiat les opcions legals i ha definit una estratègia per recuperar un pavelló que continua precintat. L’objectiu de l’assemblea és obtenir l’aprovació dels socis per desplegar aquest pla d’acció o, en cas contrari, donar pas a una altra junta o a la dissolució del club.
Les solucions proposades des de l’Ajuntament de Badalona són insuficients, ja que tan sols servirien per acollir tres dels onze equips del club que ara mateix necessiten trobar una pista coberta per poder disputar els partits oficials.
“Error històric”
Ferran Laviña, director esportiu del CB Sant Josep, porta temps buscant solucions i pistes perquè els equips puguin entrenar-se amb més o menys normalitat. “Jo intento entendre el perquè d’aquesta situació. Com a exjugador, soc impacient i estic acostumat a les possessions curtes. Així que tota aquesta situació se m’està fent molt llarga. Sabíem que era un problema difícil, però pensàvem que havíem trobat la solució”, reconeix.
“Entenc la complexitat de la situació, però el que jo em pregunto és si una ciutat com Badalona es pot permetre perdre un club com el Sant Josep. Penso en la part esportiva, però també en la social. Tota la vida social que envolta el club està en risc i l’únic que demanem és temps per resoldre les adversitats tècniques. Perdre el Sant Josep seria un error històric per a Badalona, ja que el club ha ajudat a construir la marca basquetbolística que té la ciutat. Deixar-lo morir em semblaria un error greu”, adverteix.
Jordi Parellada, el veí que va demandar el CB Sant Josep per contaminació acústica, dona la seva opinió a través d’un comunicat en què titlla de “lamentable” que se’l culpabilitzi de la situació, i recorda que el club tan sols ha complert amb el primer punt dels tres que demanda: insonorització de la paret mitjanera amb el seu domicili, insonorització del sostre del pavelló i substitució de les cistelles. “Hem estudiat les nostres opcions legals i hem definit una estratègia per recuperar el pavelló. Tot i que no podem concretar el termini, les possibilitats són prou bones com perquè treballem en aquesta via. Entenem que el veí actua amb mala fe i frau de llei amb la seva negativa a permetre fer les proves i, per tant, farem que un jutge l’obligui a permetre fer-les i li reclamarem pels perjudicis que genera. D’altra banda, presentarem a l’Ajuntament el marc legal necessari per tal que estimi la nostra petició de reobertura i, si no ho fa, emprendrem altres tipus de mesures”, recorda el club, que aquests dies ha programat entrenaments en diferents indrets públics de Badalona per visualitzar el seu problema.