Bàsquet - Supercopa Endesa

Càstig cruel per a un Barça que promet bones notícies

El Madrid aprofita els 14 tirs lliures anotats durant l'últim quart per aconseguir la victòria

Joan Peñarroya parlant amb Darío Brizuela i Justin Anderson

BarcelonaPer sisè any consecutiu el Barça va encetar la temporada perdent a la Supercopa Endesa contra el Reial Madrid (89-83). La millora de l'equip blaugrana no va servir per obtenir la victòria en un clàssic que li va arribar massa d'hora a la proposta de Joan Peñarroya. El joc del conjunt culer, que promet bones notícies, no va tenir recompensa en un partit de màxima exigència que es va decidir en els últims segons.

"No hem estat fins, però hem competit fins al final. La seva experiència, que els ha permès anotar 14 tirs lliures en l'últim quart, ha marcat la diferència. Això dels tirs lliures? És massa aviat per escalfar-me. La diferència de faltes i tirs lliures sembla excessiva.", va analitzar Peñarroya. Facu Campazzo i Edy Tavares, com gairebé sempre, van tenir un paper clau en la victòria del Madrid. "El Barça està treballant molt bé en un projecte ambiciós i per moments hem jugat amb massa ansietat. Podríem haver jugat millor, però hem guanyat", va opinar Chus Mateo, tècnic de l'equip blanc.

El Barça va encetar la semifinal amb bon peu. L'equip blaugrana va aconseguir una diferència de sis punts contra un Reial Madrid que va trigar en poder exhibir la seva velocitat habitual (4-10). El conjunt culer va jugar amb ordre, rigor i, sovint, velocitat. La qualitat la va posar Jabari Parker, que ja té molt clar el pa que s'hi dona.

Darío Brizuela realitzant un tir de tres punts

Chus Mateo va intuir algunes de les debilitats del joc del Barça. La seva defensa va obligar els bases del conjunt català a penetrar contra els pivots de l'equip blanc. La teranyina va funcionar i el Madrid va passar a dominar l'escenari (32-24). La irrupció de Darío Brizuela, que va anotar tres triples en set minuts, va igualar el marcador (41-42).

Reacció blaugrana

La defensa del Madrid va aconseguir aturar el ritme del Barça durant un tercer quart en què els percentatges de l'equip blaugrana, que es va sentir perjudicat pel criteri arbitral, van descendir molt (60-48). Edy Tavares va dominar el joc durant un tram de partit cruel amb el conjunt català. Els jugadors entrenats per Chus Mateo van anotar 26 punts en tan sols deu minuts. La resposta culer va arribar amb els triples d'Àlex Abrines (67-61).

Esmaixada de Jabari Parker

Alimentada per bones decisions tàctiques, la reacció del Barça va tenir continuïtat i li va permetre empatar el partit a dos minuts del final (75-75). Tot i el coratge blaugrana, el Reial Madrid es va mostrar més encertat en les accions decisives. L'experiència dels jugadors del conjunt blanc va ser clau. "Hem aconseguit una victòria de jerarquia", va reconèixer Campazzo, que va anotar 7 punts en els últims cinc minuts.