Bàsquet - Champions League
Esports Bàsquet 12/04/2022

El Baxi Manresa porta el seu xou a la 'final four' (89-91)

L'equip bagenc completa una classificació històrica

2 min
Chima Moneke i Rubén Guerrero

Barcelona"Bilbao, ja venim". El Baxi Manresa va fer història, va superar l'Unicaja per segona vegada (89-91) i disputarà la final four de la Basketball Champions League. Una cistella de Joe Thomasson a un segon del final va decidir un partit jugat a Màlaga en què l'equip bagenc va ser capaç de recuperar un desavantatge de vuit punts en uns últims sis minuts per a la videoteca. El rival del conjunt entrenat per Pedro Martínez a les semifinals serà el guanyador de l'eliminatòria entre l'U-BT Cluj-Napoca i el MHP Riesen Ludwigsburg. "Al final ho teníem tot en contra. La reacció que hem tingut és per estar orgullosos. És un dia gran per a un club humil", va explicar el tècnic. "Aquest equip està aconseguint tot el que es proposa, i aquesta classificació és un premi a la feina de tota la temporada", va dir Dani Pérez, que va repartir 8 assistències.

L'Unicaja va evitar el desastrós primer quart del Nou Congost i va començar el segon partit oferint una imatge més competitiva. L'equip malagueny, que va arribar a dominar el marcador per quatre punts, va acabar cedint la iniciativa per culpa de la seva incapacitat de controlar el rebot. Liderat per un Moneke que va anotar 17 punts en la primera meitat, el conjunt bagenc va arribar a tenir una renda d'onze punts (39-50).

Ibon Navarro va saber canviar el ritme del partit i l'Unicaja va utilitzar un parcial de 14-0 per capgirar el marcador durant un últim quart que va canviar les sensacions del Baxi Manresa (77-69). L'equip bagenc va ser capaç de recuperar-se del cop i arribar als últims 16,4 segons amb el marcador empatat gràcies a un triplàs de Sylvain Francisco (89-89). Una cistella de Joe Thomasson a un segon del final va decantar la balança, ja que Axel Bouteille va fallar l'últim tir local.

"Ens ho mereixíem. Aquest equip és increïble. Per a la ciutat i per al club, anar a la final four és històric", va dir Josep Sàez, el president del Baxi Manresa.

stats