Bàsquet - NBA

Fill de papà, endollat o projecte de futur: el judici a Bronny James s'escalfa

LeBron James compartirà vestidor als Lakers amb el seu fill, una situació mai vista a la NBA

3 min
Bronny James, durant el 'draft' de la NBA

BarcelonaAls 39 anys, LeBron James acumula un palmarès impressionant. El jugador dels Lakers, que és el màxim anotador de la història de la NBA, té quatre anells de campió i tres medalles olímpiques. Una de les poques motivacions que li quedaven per mantenir-se en actiu era jugar amb el seu fill Bronny. El seu somni podrà fer-se realitat, ja que la franquícia de Los Angeles va escollir el jove de 19 anys al draft. Pare i fill compartiran vestidor a l'equip més glamurós del món.

Tot i no ser un dels millors jugadors universitaris, el nom de Bronny era un dels que més atenció havien suscitat al draft d'aquest any davant la possibilitat de veure'l jugar amb el seu pare la temporada que ve, una situació que no ha passat mai a la NBA. Els Lakers el van escollir en la 55a posició de la segona ronda.

Després d'una temporada decebedora als Lakers, LeBron James està valorant les seves opcions per a la temporada que ve, entre les quals hi ha acceptar l'oferta de la franquícia de Los Angeles per estendre tres anys el seu contracte a canvi de 160 milions de dòlars, uns 149,26 milions d'euros. L'arribada de Bronny, que aquesta última temporada ha jugat a la Universitat del Sud de Califòrnia (USC), serà segurament un factor perquè LeBron, que és el jugador més veterà de la NBA amb 39 anys, decideixi continuar.

Bronny ha tingut un any dur a la lliga universitària (NCAA). La temporada va començar a l'estiu amb un esvaïment per un problema cardíac durant un entrenament. El jugador exterior ha tingut una mitjana discreta de 4,8 punts, 2,8 rebots i 2,1 assistències als Trojans. La seva punteria des de la línia de tres punts (26%) és molt baixa. Els Lakers van ajudar a difondre el rumor que Bronny no volia jugar a la NBA i preferia provar sort a Austràlia per assegurar-se que cap franquícia rival l'escollís abans.

Hi ha hagut un centenar de pares i fills que han jugat a la NBA, però sempre han passat almenys cinc anys entre la retirada de l'un i el debut de l'altre. Quan Bronny va néixer (2004), LeBron James ja jugava als Cleveland Cavaliers.

Els Lakers van fer mans i mànigues per explicar una decisió de difícil argumentació esportiva. “En la història de la NBA, mai no hi ha hagut un pare i un fill que hagin compartit una pista de bàsquet de la NBA i això podria ser màgic. Aquesta història s'havia de fer realitat amb l'uniforme dels Lakers", va argumentar Rob Pelinka, el responsable esportiu dels Lakers.

Les qualitats del jugador son més difícils de justificar. "És una persona de caràcter fort i és un jove que treballa increïblement dur. Va fer un bon entrenament amb nosaltres, on va desplegar totes les seves característiques. És un noi que mai no ha pres dreceres i que ha pencat per tenir tot el que té avui dia. El nostre entrenador ja té una idea per incrementar les seves habilitats com a jugador de bàsquet i que pugui ajudar a millorar aquesta franquícia”, va dir Pelinka. J.J. Redick, un entrenador sense experiència prèvia a l'elit que conduïa un pòdcast amb LeBron James, serà l'encarregat de dirigir aquest arriscat experiment dels Lakers des de la banqueta.

"No és prou bo"

"No, no és prou bo. Potser si tornés a la universitat durant un o dos anys més... Però ara mateix no és un jugador de nivell NBA. Ni tan sols està a prop de ser-ho", va dir un scout anònim. "Està al costat dels més baixets, per la qual cosa haurà de tenir un nivell d'elit en defensa. Té bona visió, fa les passades correctes i fa bons tirs, però necessitarà més temps. Si els Lakers no el seleccionen, no veig que cap altre equip el pugui escollir al draft", va predir un altre informe.

Un dels pocs comentaris positius va arribar d'Adrian Wojnarowski, un prestigiós periodista d'ESPN que acostuma a avançar la majoria de traspassos de la NBA. “La gent parla d'endoll. La NBA és plena d'endolls pel que fa a propietaris, directius i entrenadors. No vull sentir-ho de sobte perquè el pare de Bronny James juga per als Lakers”, va dir.

stats