Bàsquet - Eurocup
Esports Bàsquet 22/03/2021

Albert Miralles: “A Bolonya i Badalona el bàsquet va per sobre del futbol”

i
Àlex Gozalbo
2 min
Albert Miralles, exjugador de la Penya i de la Virtus

BadalonaEl Joventut Badalona obre aquest dimarts (20.45 hores, DAZN) els quarts de final de l’Eurocup contra el Segafredo Virtus de Bolonya. La Penya s’enfronta a un equip que es manté invicte en la competició europea en una eliminatòria prevista al millor de tres partits. Albert Miralles, un dels pocs jugadors que ha defensat la samarreta dels dos equips, analitza per a l’ARA com s’imagina el duel. “Són dos equips molt divertits de veure, dos aspirants al títol que estan fent una competició molt bona. La Virtus té un equipàs i l’aspiració de tornar a l’elit del bàsquet europeu, però també molta pressió. Si la Penya aconsegueix jugar amb alegria, crec que pot ser una eliminatòria oberta”, diu.

“Tant a Bolonya com Badalona el bàsquet va per sobre del futbol. La Virtus i la Penya són dos clubs històrics que es dediquen exclusivament al bàsquet i, tot i que tenen característiques diferents, la seva passió és comparable. La ciutat viu pendent del que fan dels seus equips i això es trasllada als jugadors”, argumenta Miralles, que actualment dirigeix amb Sergi Vidal una agència de serveis integrals per a jugadors de bàsquet.

Miralles va aterrar a Bolonya quan tot just tenia 19 anys, l’estiu del 2002. “L’equip acabava de ser campió d’Europa i tenia jugadors del nivell de Rigaudeau, Andersen, Bell, Frosini, Smodis o Belinelli, que ara hi ha tornat. Vaig signar un contracte de tres temporades, però va ser el moment en què va fer fallida econòmica i l’ambient es va enrarir”, recorda l’expivot. Miralles és molt optimista amb el projecte que s’està construint a Badalona. “El Joventut ha deixat enrere els problemes econòmics en poc temps i ara és un club sa amb ganes de créixer”, diu.

“El millor equip”

Carles Duran tindrà les baixes de Demetrius Jackson i Arturs Zagars per jugar a Itàlia. “Ens fa molta il·lusió jugar contra el millor equip de la competició”, diu el tècnic.

stats