Bàsquet - Lliga Endesa

El pastor d'ovelles que no va poder evitar la tercera plaça del Barça: l'Instant Replay de l'ARA

L'equip blaugrana tanca la temporada regular amb victòria a Bilbao

2 min
Nico Laprovittola i Tryggvi Hlinason

BadalonaEl Barça va respirar amb una victòria contra el Surne Bilbao Basket en el seu tercer partit en tan sols cinc dies (68-72). Tot i continuar sense encert en el tir de tres, l'equip blaugrana es va assegurar la tercera posició i disputarà els quarts de final contra el Lenovo Tenerife. El bon partit de Tryggvi Hlinason (9 punts i 8 rebots), l'islandès que abans de ser jugador de bàsquet professional va fer de pastor d'ovelles al seu país, no va servir per evitar el triomf culer. Roger Grimau va deixar fora de la convocatòria Willy Hernangómez i Darío Brizuela, que divendres es va lesionar contra l'Unicaja.

Devin Robinson en acció.

El Baxi Manresa té la cirereta desitjada

El Bàsquet Manresa va perdre contra el Lenovo Tenerife (84-80). Tot i tenir un dels pressupostos més baixos de la Lliga Endesa, l'equip bagenc disputarà el play-off pel títol, ja que el Baskonia també va perdre contra el Reial Madrid. El seu rival en l'eliminatòria de quarts de final serà l'Unicaja. "La feina de tota la temporada ens ha portat al play-off. És la cirereta a una gran temporada. Nosaltres lluitarem fins al final i disfrutarem de l'experiència", va celebrar Josep Maria Herms, president del club bagenc.

Michael Ruzic durant el primer quart contra el Monbús Obradoiro.

L'adolescent que va prioritzar la seva formació

El Joventut va tancar la temporada amb una derrota a la pista del Monbús Obradoiro (97-71). Michael Ruzic, un jove de tan sols 17 anys, es va convertir en el gran protagonista del partit. El pivot va sumar 14 punts i 3 rebots en un primer quart de rècord. El croat va arribar a Badalona l'estiu passat procedent del KK Zadar. La Penya el va convèncer amb un bon pla estratègic per impulsar la seva formació. L'interior va rebutjar ofertes d'importants universitats dels Estats Units i fins i tot del València Basket i el Gran Canària.

Gabe York, jugador del Bàsquet Girona.

Final que destrempa a Fontajau

El Bàsquet Girona va dir adeu a la temporada amb una derrota contra el Casademont Saragossa (79-89). L'equip català va ser capaç de recuperar un desavantatge de 12 punts, però un parcial negatiu de 12-29 en l'últim quart va acabar amb les seves opcions. El bon partit de Gabe York (27 punts) i la gran anotació del tercer període (35 punts) es van quedar sense premi. L'equip de Fotis Katsikaris no va aconseguir el bitllet directe per jugar la Basketball Champions League, però intentarà competir a Europa la temporada que ve.

stats