Bàsquet - Lliga Endesa

El Barça fa fora Roger Grimau

La secció es prepara per afrontar un altre incert canvi de rumb

3 min
Roger Grimau felicita Chus Mateo

BarcelonaEl Barça va fer fora Roger Grimau, que tenia contracte per ser l'entrenador fins al 30 de juny del 2025. El tècnic català marxa de la banqueta culer després d'una temporada en què l'equip blaugrana no ha aconseguit cap dels trofeus importants. El seu balanç a la banqueta culer és de 53 victòries i 31 derrotes, amb el títol assolit de la Lliga Catalana. 

"El FC Barcelona vol expressar públicament el seu agraïment a Roger Grimau per la professionalitat, el compromís i la dedicació que ha mostrat al capdavant de la banqueta barcelonista. El Palau Blaugrana sempre serà casa seva", va dir el club a través d'un comunicat.

Abans de sentenciar Grimau, el club ja pensava fer canvis al cos tècnic. Xavi Pascual (Zenit de Sant Petersburg), Jaka Lakovic (Dreamland Gran Canària) i Joan Peñarroya (sense equip actualment) són els entrenadors amb més opcions d'ocupar la banqueta blaugrana. A més, els entorns de Sergio Scariolo, que ja ha treballat amb la majoria de jugadors culers a la selecció espanyola, i Dimitris Itoudis, extècnic del Fenerbahçe, fa dies que en promocionen les seves virtuts.

Cinc banquetes amb canvi

Després de la destitució de Grimau, el club viurà un estiu atípic, perquè Xavi Hernández (futbol masculí), Jonatan Giráldez (futbol femení), Jesús Velasco (futbol sala) i Edu Castro (hoquei sobre patins) tampoc continuaran. Dels sis entrenadors de les seccions professionals, només Carlos Ortega (handbol) mantindrà la banqueta.

"Ho hem deixat tot en mans de Joan Carles Navarro i Mario Fernández, que prendran decisions importants, substancials... no seran només retocs. No ha sortit bé l'aposta, és evident, i tenim marge per construir un equip molt competitiu per a la temporada que ve. Espera que em facin la proposta els que me l'han de fer i la junta, al 90 per cent, l'acceptarà, però cal donar temps perquè la plantegin”, va dir Joan Laporta.

"Hem de fer canvis perquè no hem arribat a l'objectiu que volíem. Hem de parlar amb el Roger, però la culpa no ha estat tota de l'entrenador, sens dubte. Alguns jugadors no han estat a l'altura i nosaltres tampoc", reconeixia fa uns dies Navarro, mànager d'una secció en què les veus de Mario Fernández, secretari tècnic, i Josep Cubells, directiu responsable, també tenen molta força. "Hem comès errors, de tot cal aprendre'n, i amb ganes que arribi la temporada que ve i començar. No puc respondre si Grimau continuarà com a entrenador, però sens dubte hi haurà canvis", avançava. L'entitat farà una roda de premsa aviat.

Opció per Juan Núñez

La reestructuració del vestidor del Barça estarà condicionada per la situació econòmica, perquè el club encara ha de completar els pagaments corresponents a les rescissions de Nikola Mirotic i Cory Higgins, jugadors als quals va acomiadar amb contracte en vigor. El club espera incorporar almenys el base Juan Núñez (Ratiopharm Ulm), exteriors físics de l'estil de Shavon Shields (Olímpia de Milà) i Mario Hezonja (Reial Madrid) i un pivot. Un dels que agrada és Trevion Williams (Ratiopharm Ulm). "Farem dos o tres canvis", resumeix Navarro, que fa curt.

"No m'ha agradat l'actitud d'alguns jugadors", reconeix Navarro, que no compta amb Nikola Kalinic. Rokas Jokubaitis, Oscar da Silva, Oriol Paulí i James Nnanji tampoc continuaran al club, que també es quedarà sense una de les grans promeses de futur: el lituà Kasparas Jakucionis marxarà a la Universitat d'Illinois.

La situació de Ricky Rubio és una carpeta diferent. El base no ha tingut les sensacions que esperava i s'agafarà uns dies de marge per decidir el futur. "No en tinc ni idea, de què faré. Sí que és veritat que no paro de pensar-hi. D'aquí un parell o tres de setmanes prendré una decisió. No ha estat fàcil adaptar-m'hi: la meva situació no és normal i he de decidir moltes coses".

stats