Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 08/06/2022

El Barça recupera l'alè a Badalona (77-83)

Un equip blaugrana sòlid supera un Joventut amb grapa i se situa a una victòria de la final

3 min
Cory Higgins i Pau Ribas

BadalonaHi ha dies en què el Barça surt a veure-les venir i d’altres en què surt a guanyar. L’equip blaugrana va esmolar el ganivet, va superar el Joventut de Badalona (77-83) i va recuperar l’avantatge en les semifinals de la Lliga Endesa (2-1). "Això és el Barça: en els partits complicats, apareixem", va resumir Nikola Mirotic. L'aler pivot va sumar 18 punts i 7 rebots contra una Penya en què Ante Tomic va brillar per sobre de la resta. El pivot croat va acabar amb 21 punts i 7 rebots.

Sarunas Jasikevicius va descartar Dante Exum i Pierre Oriola i va repescar Cory Higgins. L’entrenador lituà va repensar les rotacions, va utilitzar Nico Laprovittola com a base i va recuperar la millor versió tant d’alguns dels jugadors clau, com ara Nick Calathes o Brandon Davies, com d’alguns secundaris importants. El damnificat va ser Rokas Jokubaitis. "Hem fet un partit molt seriós. Guanyar a Badalona sempre és difícil i hem fet una bona feina", va analitzar el tècnic culer.

Carles Duran, per la seva banda, va poder utilitzar Andrés Feliz, que es va lesionar en l’última acció del segon partit. "No hem jugat del tot bé i ens han faltat alguns detalls. Hem perdut massa pilotes i això els ha donat vida", va dir el tècnic. El Palau Olímpic de Badalona va presentar un ambient majúscul. El pavelló verd-i-negre va assolir una de les millors entrades de la temporada i els seguidors badalonins van convertir el recinte en un infern per al rival. Tal com va passar contra el Lenovo Tenerife, els aficionats de la Penya van generar un ambient que va recordar els de fa dècades.

Engrescat per Brandon Davies, el Barça va completar una bona posada en escena a Badalona. Un equip blaugrana molt concentrat va aprofitar una bona defensa, el domini en el rebot i uns bons percentatges de tir per construir-se una diferència de 10 punts contra una Penya que va patir per seguir el ritme (9-19).

Joel Parra.

El Joventut va aprofitar el pas dels minuts per assentar el seu joc i recuperar les seves virtuts habituals. Pau Ribas i Ante Tomic es van aliar per reduir la diferència visitant (29-30). Els triples de Kyle Kuric i Nikola Mirotic, que se les va tenir amb Joel Parra, van tornar a provocar una accelerada del Barça, que va ser capaç d’arribar al descans amb un sòlid avantatge de 10 punts (36-46).

Brandon Davies va cometre una inoportuna tercera falta a l’inici de la segona meitat. El Joventut va treure petroli dels punts de Derek Willis en un tercer període en què el Barça va tenir problemes per mantenir la seva producció ofensiva (56-61). La Penya va fer un gran esforç, però l’equip blaugrana va ser capaç d’arribar als últims tres minuts i mig amb una renda de 10 punts (65-75).

El Joventut va aprofitar les faltes personals de Sertaç Sanli (eliminat) i Brandon Davies (quatre) per accentuar el seu joc interior i escurçar la diferència (74-77), però un triple de Nick Calathes en l'últim minut va donar ales a un Barça que no va badar des de la línia de tirs lliures.

Divendres, quart partit

El quart partit de l’eliminatòria es jugarà, de nou al Palau Olímpic de Badalona, aquest divendres (21 h, #Vamos). Si el Barça guanya, es classificarà per jugar la final contra el Reial Madrid. Si la Penya aconsegueix la victòria, la semifinal es decidirà diumenge al Palau Blaugrana.

stats