Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 25/05/2022

El Madrid aigualeix la passió del Baxi Manresa (93-76)

L'equip blanc utilitza el seu domini en el rebot per assegurar-se el triomf

2 min
Sylvain Francisco

BarcelonaEl Baxi Manresa no va aconseguir sorprendre el Reial Madrid (93-76) i va perdre el primer partit dels quarts de final de la Lliga Endesa. El subcampió de l'Eurolliga no va acusar ni la decepció ni el desgast de Belgrad i va completar una actuació molt sòlida contra un equip bagenc que va pagar la inactivitat dels últims dies. "Ells han sigut molt superiors. El partit s'ha decidit en la primera meitat. Els jugadors han lluitat i han tingut bona mentalitat, però hem de canviar coses perquè si no la temporada s'haurà acabat. Aquest és un joc mental i quan no estàs animat defenses una mica menys", va analitzar Pedro Martínez.

El Reial Madrid va apoderar-se del partit gràcies a una primera meitat en què va anotar 48 punts. L'equip blanc va dominar amb molta autoritat el rebot i va portar la iniciativa contra un Baxi Manresa sense encert des de la línia de tres punts. Els percentatges de tir del conjunt visitant van ser molt dolents. La diferència local va arribar a ser de 21 punts just abans del descans (48-27).

Sylvain Francisco va notar 12 punts en un tercer quart en què el Baxi Manresa va buscar la remuntada. Pedro Martínez va intentar alterar el ritme del partit amb diferents canvis defensius, però el Reial Madrid no es va deixar enredar i va mantenir el seu avantatge en el marcador (71-49). Tot i jugar sense bases purs, l'equip blanc va mantenir el rumb durant un últim quart condicionat per la diferència de punts. El conjunt català va perdre poques pilotes, però els seus percentatges d'encert no li van permetre sumar punts amb continuïtat.

El segon partit de l'eliminatòria es disputarà aquest dissabte al Nou Congost. Si el Baxi Manresa guanya, forçarà el tercer i definitiu enfrontament. Si perd, l'equip bagenc quedarà eliminat.

El Joventut, contra un Lenovo Tenerife molt incòmode

El Joventut de Badalona obre aquest dijous (21 h, Movistar Deportes) la seva eliminatòria de quarts de final rebent el Lenovo Tenerife. L’equip insular ha sigut un dels botxins de la Penya aquesta campanya, ja que va aconseguir la victòria tant en el partit de la temporada regular jugat al Palau Olímpic com en l’eliminatòria de quarts de final de la Copa del Rei. “L‘equip està bé, amb ganes de competir i de jugar pel títol. El que ha passat fins ara no podem tirar-ho enrere, i sí que tenim un repte molt il·lusionant. Ens ho hem guanyat fent una gran lliga regular. Tenir el factor camp i l’Olímpic ha de marcar la diferència”, diu Carles Duran.

stats