Bàsquet - Lliga Endesa
Bàsquet / ACB29/05/2022

Cory Higgins desempolsa la capa de superheroi (86-88)

El Barça esquiva la pròrroga amb una cistella de l’escorta nord-americà

BarcelonaAcostumat a patir per tancar eliminatòries, el Barça no va badar al Gran Canària Arena, on es va assegurar una victòria que l’impulsa fins a les semifinals de la Lliga Endesa (86-88). Una cistella sobre la botzina de Cory Higgins va evitar la pròrroga en un partit que l'equip blaugrana perdia per deu punts de diferència a set minuts del final. El rival serà el guanyador del partit entre el Joventut de Badalona i el Lenovo Tenerife.

Cargando
No hay anuncios

Sarunas Jasikevicius va tenir la baixa de Sertac Sanli i va tornar a deixar fora de la convocatòria Nigel Hayes-Davis i Àlex Abrines. La novetat va ser la presència de James Nnaji. Nikola Mirotic, que va anotar 17 dels seus 21 punts a la segona meitat, i Nico Laprovittola van tenir un protagonisme decisiu.

El Barça va començar el partit sense un pivot natural i el Gran Canària va aprofitar la situació per explotar les virtuts de Khalifa Diop, que va anotar 9 dels primers 12 punts de l’equip insular (12-8). Quan el conjunt local va obrir una escletxa en el marcador (20-15), els visitants van reaccionar amb fermesa (20-22). El problema és que el joc del vigent campió de Lliga no va tenir la continuïtat de fa unes setmanes i el rival en va saber treure profit. La renda local va ser de cinc punts al descans (46-41).

Cargando

El Gran Canària va aprofitar la poca consistència del Barça per generar una diferència de 10 punts (54-44). La reacció visitant va ser molt productiva i va arribar des del perímetre. Els triples de Mirotic, Laprovittola i Calathes van capgirar el marcador (60-63). L’equip insular va tornar a accelerar per recuperar la renda (76-66), però el conjunt català no es va posar nerviós i va arribar al tram final amb el marcador empatat (80-80).

El Barça tenia la victòria a tocar, però un triple de Dylan Ennis a 4,9 segons del final va complicar la situació (86-86). En l’última jugada, Cory Higgins va anotar una cistella sobre la botzina que va assegurar el triomf visitant.

Cargando

La Penya punxa (103-76)

Una de freda i una de calenta. Després de l'exhibició de dijous, el Joventut de Badalona va perdre a la pista del Lenovo Tenerife (103-76). La Penya es va veure superada per un equip insular que va empatar l'eliminatòria (1-1). El tercer i definitiu partit es disputarà dimarts al Palau Olímpic. "El primer quart ha marcat molt el partit i no hem començat com crec que havíem d'haver començat. No entenc per què ells han jugat amb més energia i encert des de la línia de tres punts", va analitzar Carles Duran.

Cargando

Obligat a guanyar per no acabar la temporada, el Lenovo Tenerife va capgirar el partit. L'equip insular va començar amb un 8-0 que va marcar un primer quart que va fer pujada per a la Penya (26-11). La confiança que va guanyar un conjunt la va perdre l'altre. Els percentatges d'encert dels visitants van ser molt dolents i el partit va arribar trencat al descans (54-34). Marcelinho Huertas va saber controlar el ritme de joc durant una segona part descafeïnada.

Kyle Wiltjer va sumar 37 punts gràcies a 6/10 en triples en 30 minuts, en un partit en què la Penya va arribar a perdre per 29 punts de diferència. El Joventut va acabar fora del partit i Pep Busquets va ser expulsat. "L'equip estava en una situació mentalment complicada, però ha sabut reaccionar", va opinar Txus Vidorreta, entrenador del Lenovo Tenerife.