Esports Bàsquet / ACB 16/04/2022

El Barça no recupera el to competitiu (76-71)

L'equip blaugrana perd a la pista d'un Casademont Saragossa més concentrat

Àlex Abrines

BarcelonaTres dies abans d'un dels moments clau de la temporada, l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga, el Barça va perdre a la pista del Casademont Saragossa (76-71). L'equip blaugrana va patir la tercera derrota en els últims quatre partits. Un parcial final de 15-4 va evitar el triomf d'un equip visitant que va malbaratar una diferència d'11 punts.

Sarunas Jasikevicius va recuperar Àlex Abrines, que s'havia perdut el partit de dijous per culpa d'una gastroenteritis. El jugador balear va anotar 26 punts amb un 7/8 en triples, però la seva aportació no va ser suficient per aconseguir la victòria a Saragossa, on el conjunt local va sumar una victòria molt important en la seva lluita per evitar el descens. Frankie Ferrari, que fa unes setmanes estava pensant en la retirada, va ser clau en la derrota blaugrana. "No estem ni lluitant gaire, ni jugant amb disciplina. Estic molt preocupat", va reconèixer el tècnic lituà.

El Barça va aconseguir una diferència de nou punts durant un primer període en què el Casademont Saragossa va tenir problemes per sumar punts amb continuïtat (5-14). L'aportació ofensiva d'Abrines, que va anotar els primers tres triples que va intentar, va servir per mantenir la renda visitant. La reacció del conjunt local va arribar amb la direcció de Frankie Ferrari i els punts Adam Waczynski des del perímetre (30-35).

Tot i obtenir un avantatge d'onze punts (45-56), el Barça no va ser capaç d'obrir una escletxa decisiva en el marcador i va arribar als últims deu minuts amb el partit obert contra un Casademont Saragossa que s'hi jugava molt. L'equip local va ser capaç d'arribar als últims cinc minuts amb el marcador empatat (61-61). A diferència d'altres dies, la presa de decisions del conjunt català va ser dolenta. Quan perdia per dos punts i quedaven 16,8 segons, Nick Calathes va perdre una pilota decisiva. I quan perdia per tres punts, Nikola Mirotic va fallar un triple que hauria enviat el partit a la pròrroga.

Pau Ribas en una acció defensiva.

El Joventut de Badalona, que també tenia un ull posat a l'eliminatòria de vuitens de final de l'Eurocup, va superar l'Urbas Fuenlabrada al Palau Olímpic (92-75). Carles Duran va fer reaparèixer Ferran Bassas, però la mala notícia va ser la lesió de Vladimir Brodziansky, que es va torçar un turmell.

Després d'un primer quart igualat (21-22), l'equip verd-i-negre va utilitzar el segon període per construir-se una diferència de 16 punts contra un rival que va patir per defensar l'allau de triples local (56-40).

Nou repte al Nou Congost

El Baxi Manresa tancarà una setmana de tres partits jugant aquest diumenge (20 h. Movistar Deportes) contra l'UCAM Múrcia al Nou Congost. Pedro Martínez continua tenint les baixes de Dani Garcia i Guillem Jou. A més, Sylvain Francisco i Juampi Vaulet arrosseguen molèsties de l'últim partit i la seva participació no està assegurada contra un rival que vol seguir mantenint posicions de play-off.