Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet / ACB 28/05/2022

Emotiu final d'una temporada històrica (74-83)

El Reial Madrid guanya al Nou Congost i elimina un tossut Baxi Manresa

2 min
Ismael Bako i Edy Tavares

ManresaEl Nou Congost és un pavelló tossut, que ha intentat empènyer el Baxi Manresa contra el Reial Madrid, però l'equip bagenc no ha pogut donar la sorpresa, ha perdut (74-83) i ha quedat eliminat dels quarts de final de la Lliga Endesa (2-0). El bon partit de Joe Thomasson, Chima Moneke i Ismael Bako no ha servit per superar un rival molt concentrat.

"Ha sigut un bon any. Em queda la sensació que en alguns moments de la temporada podríem haver fet una mica més i que algun jugador hauria pogut evolucionar individualment més, però hem estat per sobre de les expectatives", ha analitzat Pedro Martínez, que ha elogiat la figura de Rafa Martínez, que s'ha acomiadat del bàsquet entre llàgrimes. "És un orgull poder acabar a casa. Em quedo amb l'estima dels companys i dels aficionats. M'he sentit molt estimat a tot arreu", ha dit el jugador català, de 40 anys. Dani Pérez, lesionat, tan sols ha pogut jugar dos minuts.

Rafa Martínez

El Baxi Manresa ha recuperat sensacions i, a diferència del primer partit, ha competit bé contra el Reial Madrid. L'equip bagenc ha corregut bé, ha jugat amb energia i ha limitat les seves pèrdues de pilota contra un rival amb facilitat per castigar cada errada amb una bona transició. El conjunt català ha arribat a tenir una diferència de cinc punts contra el subcampió de l'Eurolliga, però ha arribat al descans per sota en el marcador (39-41).

El Reial Madrid ha accelerat per construir-se una diferència de nou punts, però la resposta del Baxi Manresa ha sigut molt competitiva. L'equip bagenc s'ha apuntat un parcial de 15-2 per capgirar el resultat i arribar als últims sis minuts amb avantatge al marcador (63-59). El tram final del conjunt blanc ha sigut més sòlid. Gaby Deck ha marcat les diferències en els últims atacs. El jugador argentí ha anotat 11 dels seus punts en un últim quart molt emotiu. El públic del Nou Congost ha acabat dret ovacionant els jugadors locals, que han posat punt final a una temporada històrica.

Els aficionats i els jugadors del Baxi Manresa han acabat celebrant plegats una campanya que trigaran molts anys a oblidar. Tot i que l'equip bagenc no ha pogut repetir la gesta del 1998, la sensació d'haver viscut una experiència irrepetible ha sobrevolat l'ambient. "Ha sigut el millor any de la meva vida", ha reconegut Moneke.

La Penya i el Barça busquen el 2-0

El Joventut de Badalona i el Barça busquen aquest diumenge el bitllet per disputar les semifinals de la Lliga Endesa. Després de l’exhibició de dijous, la Penya visita la pista del Lenovo Tenerife (13 h, #Vamos). “La mentalitat amb què hem d’anar és la de poder aconseguir el 2-0”, recorda Carles Duran. L’equip blaugrana, per la seva banda, juga contra el Gran Canària (21 h, Movistar Deportes). Sarunas Jasikevicius tindrà la baixa de Sertaç Sanli.

stats