Esports Bàsquet / ACB 20/03/2022

El Baxi Manresa demana seure a la taula dels grans

L'equip bagenc tomba el Madrid i es manté tercer a la classificació

Celebració del Baxi Manresa

BarcelonaMenys pressupost, mateixa competitivitat. El Baxi Manresa sembla entossudit a seure a la taula dels grans de la Lliga Endesa. L'equip bagenc va superar el Madrid (75-86) i es manté com a tercer a la classificació. Tot i tenir la baixa d'Ismael Bako, el conjunt entrenat per Pedro Martínez va tornar a exhibir joc col·lectiu per endur-se la victòria al WiZink Center.

El Madrid va començar bé el partit i va construir-se una diferència de nou punts, però el Manresa va saber canviar el pla de partit per sorprendre un rival que va patir per defensar Chima Moneke. L'aler pivot, que combina energia i desordre millor que ningú, va sumar 24 punts i 8 rebots. "No hem entrat bé al partit. Ens ha faltat determinació i hem jugat intimidats, però després això ha canviat. La segona meitat ha sigut excel·lent. La clau ha sigut el rebot defensiu, on hem estat molt sòlids", va analitzar Pedro Martínez, entrenador del conjunt català.

El Baxi Manresa arribarà en forma a un dels partits més importants de la temporada. L'equip bagenc es jugarà aquest dimarts contra el Tofas Bursa turc l'accés als quarts de final de la Basketball Champions League. "Ens espera un partit difícil, però espero que puguem guanyar per més de set punts", va recordar Martínez.

Celebració del Joventut

La quarta posició de la classificació és per a un Joventut de Badalona que es va desfer del Coosur Reial Betis (66-77). La Penya va sumar la seva cinquena victòria consecutiva. L'equip verd-i-negre va utilitzar el tercer període per obrir una escletxa decisiva de 18 punts en el marcador. Andrés Feliz, que va sumar 15 punts, va evidenciar el bon moment de temporada que travessa. Joel Parra, amb 13 punts, 6 rebots i 22 de valoració (rècord personal a l’ACB), va ser un altre dels destacats.

"Hem començat el partit sense la duresa que necessitàvem, però després hem fet una bona feina. Durant el segon i el tercer quart ens hem passat bé la pilota i hem trobat la nostra millor versió. Quan havíem de tancar el partit, hem perdut algunes pilotes, però hem aconseguit la victòria", va analitzar Carles Duran, entrenador de la Penya. Sense encert en el tir exterior i amb problemes en el rebot, el Betis es va quedar sense opcions de triomf.

Els jugadors del Barça escoltant Saras

El líder no falla

El Barça va esclafar el Gran Canària (98-80). L'equip blaugrana va aprofitar la derrota del Reial Madrid per reforçar la seva posició de lideratge a la classificació. La primera meitat del conjunt culer va sentenciar un partit marcat tant per l'efectivitat dels locals com per la poca energia dels visitants. La màxima renda va ser de 39 punts a l'inici del tercer període (69-30).

"Estic molt satisfet. Hem jugat bé durant 30 minuts i hem pogut donar descans a molts jugadors. Estem millor que fa uns dies", va analitzar Sarunas Jasikevicius. La victòria culer va deixar alguns jugadors destacats. Àlex Abrines, que va sumar 20 punts amb 5/6 en triples; Nikola Mirotic, que va anotar 15 punts, i Nigel Hayes-Davis, que va aportar 15 més sense fallar cap llançament, van liderar l'anotació.