Bàsquet - Lliga Endesa

El Barça de bàsquet es posa en mans de Joan Peñarroya

El club aposta pel tècnic egarenc, de 55 anys, per repensar el projecte

3 min
Joan Peñarroya, durant un partit del Baskonia

BarcelonaSis dies després d'anunciar l'acomiadament de Roger Grimau, el Barça ha anunciat la incorporació de Joan Peñarroya com a nou entrenador de l'equip de bàsquet. El tècnic egarenc, de 55 anys, aterra a la banqueta blaugrana amb un contracte de dues temporades després de ser el tècnic del MoraBanc Andorra, el Bàsquet Manresa, el San Pablo Burgos, el València Basket i el Baskonia. El club ha descartat les opcions de Xavi Pascual i Jaka Lakovic.

"Estic molt content d'aquesta oportunitat. Tinc moltes ganes d'afrontar aquest gran repte i gaudir amb tots vosaltres d'una temporada que esperem sigui fantàstica. Tinc ganes del Palau, ens veiem molt aviat", ha explicat Peñarroya, que inclourà Rafa Martínez al seu cos tècnic. El nou entrenador del Barça està representat per Romaior Sports.

L'entrenador català, que ja va ser sondejat durant la crisi de resultats que l'equip va patir durant el mes de desembre, dirigirà un projecte que vol recuperar ambició amb el retorn de Mario Hezonja (Reial Madrid) i fitxatges com els de Kevin Punter (Partizan), Juan Núñez i Trevion Williams (Ratiopharm Ulm).

Peñarroya va decidir fer-se entrenador quan portava un any i mig retirat com a jugador. "Un amic, el president del CB Olesa, em va convèncer per provar-ho. Hi vaig estar tres temporades i va ser quan la feina d’entrenador em va començar a agradar. El bàsquet sempre m’ha apassionat i sempre l’he viscut molt, però quan era jugador no sabia què faria després. Quan ho vaig provar em va apassionar. És diferent de jugar, però em va picar el cuquet. Quan va arribar la proposta de l’Andorra és quan vaig fer el salt definitiu per intentar ser professional", va explicar fa uns anys en una entrevista a l'ARA.

Joan Peñarroya durant la Copa del Rei de Badalona.

Sobre el seu estil, Peñarroya té les idees clares. "Crec que aquesta és una lliga rica i de vegades es valora poc. Tots els entrenadors estrangers ho veuen. Aquesta lliga té molt nivell i tàcticament és complicada. El bàsquet sempre evoluciona, però al final tots juguem semblant. Intento no complicar-me gaire la vida i que el jugador estigui còmode a la pista, en funció de les seves virtuts i dels seus defectes. Intento adaptar-me. No crec que juguem gaire diferent de la resta. Es tracta de tenir els jugadors implicats i compromesos i deixar fer. Prefereixo que el partit acabi 100-99 que 65-64, però també hem de saber guanyar partits per 65-64", va dir.

Grimau, destituït

El Barça va fer fora dissabte Roger Grimau, que tenia contracte per ser l'entrenador fins al 30 de juny del 2025. El tècnic català marxa de la banqueta culer després d'una temporada en què l'equip blaugrana no ha aconseguit cap dels trofeus importants. El seu balanç a la banqueta culer és de 53 victòries i 31 derrotes, amb el títol assolit de la Lliga Catalana. 

"El FC Barcelona vol expressar públicament el seu agraïment a Roger Grimau per la professionalitat, el compromís i la dedicació que ha mostrat al capdavant de la banqueta barcelonista. El Palau Blaugrana sempre serà casa seva", va dir el club a través d'un comunicat.

Després de la destitució de Grimau, el club viurà un estiu atípic, perquè Xavi Hernández (futbol masculí), Jonatan Giráldez (futbol femení), Jesús Velasco (futbol sala) i Edu Castro (hoquei sobre patins) tampoc continuaran. Dels sis entrenadors de les seccions professionals, només Carlos Ortega (handbol) mantindrà la banqueta. De fet, Ortega va ampliar el seu contracte fins al 2027.

stats