WORLD ROLLER GAMES

Barcelona es converteix en la capital mundial del patinatge

Fins al dia 14, 4.120 patinadors de 81 països competeixen en 11 modalitats

Barcelona es converteix en la capital mundial del patinatge
Nuria García
03/07/2019
3 min

BarcelonaDos anys més tard del que estava previst, els World Roller Games aterren avui a Barcelona, l’esdeveniment esportiu més gran després dels Jocs Olímpics del 1992 que acull la capital catalana, segons el consistori barceloní. La primera edició dels World Roller Games s’hauria d’haver celebrat a Barcelona, però davant la renúncia de la ciutat, la competició va viatjar fins a Nanjing, a la Xina. Ara, des d’avui (de fet, la categoria júnior ja es va posar en marxa dissabte passat) fins al 14 de juliol, 4.120 patinadors de 81 països competiran en 128 proves d’11 modalitats: alpí, artístic, roller freestyle, descens, inline freestyle, hoquei línia, hoquei patins, roller derby, scooter, velocitat i skateboard.

Barcelona, territori roller, acollirà el gruix de les proves. Com ja va passar l’any 1992, l’epicentre de la competició serà la muntanya de Montjuïc, que tindrà diversos escenaris com el Palau Sant Jordi -que acollirà la inauguració i la clausura, a més de les proves de skateboard, inline freestyle, scooter i d’artístic-, l’Anella Olímpica i el Parc de Montjuïc -que viurà les proves dels descensos i les d’alpí-. La resta de la ciutat també respirarà l’ambient dels World Roller Games, perquè el Complex Esportiu Municipal d’Horta i el de la Mar Bella acolliran les proves d’hoquei línia, el Front Marítim serà la seu de les proves de velocitat i el Palau Blaugrana viurà la fase final de la competició d’hoquei patins. A més, proves tan destacades com la marató i la cursa de velocitat dels 100 metres tindran lloc en ple cor de Barcelona, a l’avinguda Diagonal i al passeig de Gràcia, respectivament.

També hi haurà quatre subseus més repartides per la província de Barcelona: Mollet del Vallès acollirà íntegrament la competició de roller derby, mentre que Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat i Terrassa viuran en directe partits de les fases prèvies d’hoquei patins.

Gran participació catalana

Els esportistes catalans tindran representació en les onze modalitats que hi haurà. En total, la delegació espanyola comptarà amb 361 esportistes. Catalunya hi és present amb 86 esportistes més els sis clubs que participen en les modalitats de xou: grups grans -el CPA Olot, el CPA Girona i el Reus Deportiu-, grups petits -el CPA l’Aldea i el PA Maçanet- i quartets -el CP Lliçà de Vall.

Det fet, la modalitat d’artístic i la d’hoquei patins són les que a Nanjing van deixar més medalles a Catalunya i, per tant, en què la delegació hi posa més esperances: les seleccions absolutes d’hoquei patins masculina i femenina, i el CPA Olot en grups de xou grans, es van penjar l’or, mentre que la sub-20 femenina i masculina d’hoquei patins, Mònica Gimeno d’artístic, el CPA Girona de xou grans i el PA Maçanet de xou petit van ser plata, i Nadia Iglesias d’artístic també es va penjar el bronze. En total, fa dos anys a la Xina els esportistes espanyols van aconseguir 24 medalles i, d’aquestes, 11 eren catalanes.

Així doncs, dos anys després la delegació espanyola aspira, aquest cop a casa, a millorar el botí aconseguit a Nanjing: amb els 24 metalls es van situar com la quarta millor selecció en quantitat de medalles, només superada per Itàlia (76), Colòmbia (45) i Alemanya (25). De fet, Itàlia torna a ser el país que presenta la delegació més gran de totes les que hi participen, amb 445 esportistes, mentre que l’espanyola és la següent, amb 361. Dels 4.120 esportistes que prendran part en les proves dels World Roller Games de Barcelona, el 53,81% seran homes i el 46,19% dones.

stats