Futbol

Xavi necessitarà la paciència que Laporta li ha promès: els apunts en calent del derbi

L'egarenc s'estrena amb una aposta valenta, però el seu equip acaba assetjat per les lesions i veient com l'Espanyol feia un pas endavant

2 min
Xavi Hernández celebra el gol de Memphis

L'era de Xavi ha començat amb una bona posada en escena però amb un final de partit sofert. No serà fàcil reconduir aquest equip, però si Xavi pot treballar les seves idees, amb paciència i suport, tal com va reclamar Joan Laporta el dia de la seva presentació, "segur que les coses aniran cap amunt". Així ho ha deixat clar Busquets després del partit, l'extensió de l'entrenador al terreny de joc. Hi ha molta feina per fer i, ni que sigui també amb sort com contra l'Espanyol, si els resultats acompanyen (i els lesionats es recuperen), tot serà molt més fàcil.

Els miracles no es fan en un sol dia. El Barça necessitava un canvi a la banqueta i Xavi necessitarà molta paciència. El seu model de joc requereix temps per aplicar-se, i més en un equip que ha agafat amb la temporada començada i que fa temps que s'havia anat allunyant de les idees de les quals ell va beure com a jugador. Victòria soferta en l'estrena de l'egarenc, amb el seu equip acabant desdibuixat, condicionat per les lesions, però engrescant al primer temps. I sumant els tres punts, que prou falta feia.

Un gol polèmic i 'by' Koeman. Durant la primera meitat el Barça ha mostrat que vol mossegar més, que serà més vertical, però la bona posada en escena s'ha acabat difuminant en la segona meitat. El millor per als blaugranes, però, ha sigut obrir la llauna abans de la baixada del seu joc. Un gol que no ha estat exempt de polèmica. Ha sigut fruit d'un d'aquells penals en què els seguidors blaugranes veuran penal –Cabrera toca la cama dreta de Memphis– i els de l'Espanyol diran que no ho és –Cabrera també toca la pilota–. Ha sigut un gol, en certa manera, by Koeman: l'ha fet Memphis, fitxatge predilecte del neerlandès.

Xavi no espera. Ja ho va deixar ben clar el tècnic egarenc en la prèvia del partit: la situació actual del Barça és plena d'urgències i, per això, cada minut compta. Potser per aquest motiu a Xavi no li ha tremolat el pols a l'hora de canviar, al descans, Ilias per Abde. El jove extrem de 17 anys ha debutat com a titular, en una decisió valenta, però després d'un inici efervescent, la timidesa ha acabat imposant-se en el seu joc. Qui s'hauria merescut ser canviat abans és Mingueza. O espavila o veurà com Alves li treu el lloc amb 38 anys.

Coutinho sap el que és jugar a un toc. Koeman va intentar fer un vestit a mida a Coutinho, fent-lo jugar de mitjapunta, però ni així el brasiler va donar senyals de recordar aquell futbolista que es va vestir d'estrella al Liverpool. Xavi no ha perdut la fe en ell i contra l'Espanyol se l'ha vist intentar jugar a un toc. Una cosa bàsica al Barça, però que Coutinho semblava haver oblidat.

stats