Barça

Xavi Hernández cobrarà el que cobra un entrenador del Barça

L'egarenc, que ha aixecat dos títols aquesta temporada, multiplicarà els seus honoraris i blindarà el seu equip de treball

3 min
Xavi Hernández amb el seu germà Òscar ahir a Frankfurt.

BarcelonaJa refet de l'empipador jet lag del viatge al Japó i de les emocions acumulades en els comiats de Sergio Busquets i Jordi Alba, Xavi Hernández ha començat les vacances aquesta setmana. L'entrenador del Barça vol desconnectar amb la família després d'una temporada molt intensa a la gespa i estressant pel que fa a sobreexposició mediàtica, amb rodes de premsa cada tres dies i una ronda final d'entrevistes de balanç. Un balanç positiu, tot s'ha de dir, amb dos títols oficials (Lliga i Supercopa) al sarró.

Xavi abaixa la persiana amb les úniques certeses que Leo Messi no reforçarà la plantilla aquest estiu i que Iñigo Martínez començarà la pretemporada el 10 de juliol com a jugador blaugrana. La resta de deures estan per fer i dependran del de sempre: el fair play financer. Ha entomat les carabasses de Martín Zubimendi, que no vol marxar de la Reial Societat, i encara no sap qui governarà un mig del camp sense Busquets. Tampoc té clar si Ilkay Gündogan serà l'alternativa que tan insistentment demana perquè cada lesió de Pedri no sigui un drama. De fet, detecta que per reforçar la medul·lar blaugrana, el president Joan Laporta prioritza Rúben Neves a altres operacions que no porten el segell de Jorge Mendes, que és a Barcelona per fer negocis amb el club. Tot plegat en el clàssic context estiuenc de jugadors amb contracte vigent que no volen marxar del Barça per molt que els col·loquin en llistes de transferibles. El mercat de fitxatges és així de capritxós.

Amb el més calent a l'aigüera en matèria d'entrades i sortides, si una cosa ja està pactada, tot i que no signada, és la millora i ampliació de contracte de Xavi i el seu staff fins al juny del 2026. Fa uns mesos, en plena tempesta pel cas Negreira, Laporta va prometre una revisió a l'alça dels emoluments del terrassenc per convertir-lo en un tècnic de mandat que contrastés amb la inestabilitat a la banqueta que van conrear Josep Maria Bartomeu i la seva directiva. D'aquelles paraules del mandatari ha derivat una negociació menys plàcida del que ha volgut transmetre l'entrenador, incòmode davant de qualsevol situació que impliqui conflicte –sobretot si té a veure directament amb ell–, però que tindrà un final feliç perquè cap de les dues parts té una alternativa millor.

Xavi és més barat que Valverde i Koeman

El tema es resoldrà amb una important pujada de sous que repararà l'anomalia de tenir un tècnic d'un equip que vol aspirar a tots els títols cobrant quatre milions d'euros bruts anuals i que, a sobre, va haver de finançar la rescissió del seu anterior contracte al Qatar amb diners de la seva butxaca. Si no hi ha cap contratemps, Xavi doblarà els seus honoraris mitjançant un nou contracte que, malgrat la substancial millora, estarà per sota dels acords econòmics que tenien tant Ernesto Valverde com Ronald Koeman abans de ser destituïts.

En el cas del vallesà, la factura augmentarà fins als 12 milions bruts sumant-hi el que perceben els integrants de l'equip de professionals que va desembarcar amb ell. El seu germà Òscar i Sergio Alegre com a segon i tercer entrenadors; Iván Torres com a preparador físic; David Prats, Sergio García i Antonio Lobo com a scouters; Carlos Nogueira i David Pozos com a recuperadors, i Ricard Pruna com a cap mèdic. Altres membres del dia a dia de la ciutat esportiva no tenen contracte esportiu, sinó que formen part de la plantilla fixa de treballadors del club.

L'esforç que el Barça faci per blindar Xavi i el seu equip impactarà en el càlcul del fair play financer. Els contractes no s'hauran de registrar com els dels futbolistes (de fet, hi hauria marge per funcionar amb l'acord vell fins al 2024), però sí que tindrà influència a l'hora de calcular el valor de les nòmines inscriptibles a la Lliga. Els malabarismes amb el fair play també depenen de la despesa per mantenir el filial, el Juvenil A, el femení, l'estructura esportiva i les seccions professionals. D'aquí les retallades que s'esperen al bàsquet o l'handbol.

stats