Barça

Víctor Font: "Laporta, més que la solució és el problema"

Víctor Font ha comparegut davant els mitjans aquest dijous per valorar la situació del club i la seva gestió

Albert Caralt
2 min
Víctor Font, durant la compareixença de premsa

BarcelonaVíctor Font, líder de Sí al Futur i excandidat a la presidència del Barça, ha comparegut aquest matí de dijous per fer una valoració de l’actual situació del club i la gestió del seu president, Joan Laporta. Font s'ha mostrat molt crític, tot i que avui dia descarta la moció de censura: "El Barça és un club emocional i és important que hi hagi estabilitat. Aquesta junta va guanyar les eleccions, però cal estar atents. No estem per presentar una moció de censura i només ho faríem en el cas que es creuessin línies vermelles, com per exemple delictes".

"El pas del temps en aquest mandat m'ha fet arribar a una conclusió. Jo crec que molts barcelonistes hi estem arribant, i és que aquest Laporta, més que la solució, és el problema. És incapaç de reconèixer que hi ha cap problema, no hi ha capacitat de fer un diagnòstic real, i així és impossible millorar. Estem molt preocupats i tot això no encaixa amb el discurs triomfalista del president", ha dit Font, que ha afegit: "Se n'han anat unes 30 persones entre executius i directius, però sembla que tot va bé. Totes les àrees de responsabilitat del club estan en mans d'amics i familiars del president. No hi ha cap responsable de tecnologia; l'excunyat del president, que no té ni càrrec oficial, és dels que més manen. Tot això són fets, realitats".

El cap de Sí al Futur també ha donat la seva opinió sobre la destitució de Xavi, que era una de les seves grans figures electorals: "L'endemà de la nit del sushi [quan es confirma la continuïtat de Xavi], es donen arguments de pes per a la seva continuïtat que jo compartia, i al cap de dues setmanes tot canvia de cop amb Xavi assabentant-se per la premsa [que és destituït]. Són decisions acompanyades de poca argumentació". "La gestió del cas Xavi va ser un disbarat. Vam ser la riota del món del futbol. Això crec que va acabar d'obrir els ulls de molta gent, que aquest Laporta és més el problema que la solució", ha recalcat.

Font també ha admès que el club està millor que l'any passat: "Per primer cop s'han reduït les despeses gràcies a la gran acció de Mateu Alemany, que ja no està al club. Continuem amb 1.000 milions de deute sense tenir en compte l'Espai Barça. La resposta en l'àmbit econòmic no és tan categòrica perquè hi ha hagut avenços, però la preocupació és màxima. No hem salvat el club. Aquesta temporada tampoc no quadrarem el negoci ordinari, hi ha dèficit que es quadrarà amb la venda de jugadors". Amb tot, no ha sabut dir si el club estava en una millor situació econòmica que quan Laporta va agafar les regnes del club, cosa que sí que havia dit en anteriors compareixences.

Crida a l'oposició

Font ha volgut fer una crida als culers "amb talent i experiència" per reunir esforços i revertir la situació del club: "Hi ha socis traient el cap. I no podem esperar fins al 2026. Cal tenir una alternativa a punt. Obrim la possibilitat que s'uneixin a nosaltres. L'ideal seria canviar com més aviat millor perquè estem perdent el temps, però com més siguem, millor. A partir d'ara mateix vigilarem molt de prop tot el que està passant".

stats